Σαν Ομοσπονδία έχουμε συναντήσει δυο φορές αρμόδιους παράγοντες της Περιφέρειας για τα θέματα των ζώων, έχουμε εκθέσεις τις απόψεις και προτάσεις μας αλλά διαπιστώνουμε οτι δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό βήμα επίλυσης αυτών.

Κατανοούμε απολύτως τις δυσκολίες που η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας συναντά στο έργο της καθώς και την απαιτούμενη περίοδο προσαρμογής και ενημέρωσής της, θεωρούμε όμως οτι ήλθε η ώρα να παρθούν αποφάσεις και μέτρα για τα παρακάτω θέματα:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σας έχουμε ήδη εκθέσει τους τεκμηριωμένους λόγους για τους οποίους θα πρέπει η επιχείρηση αυτή να κλείσει και σφραγιστεί ως λειτουργούσα εν πλήρη παρανομία.

Επειδή η απόφαση τόσο για την μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας όσο και του σφραγίσματος αυτής είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας,περιμένουμε την οριστική απόφαση και την εκτέλεσή της.

Αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου του Ασπροπύργου.

Έχουμε προ πολλού υποβάλει αίτημα να μας διευκρινιστεί αν το ολυμπιακό ακίνητο στη θέση Πάτημα Ασπροπύργου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής ή όχι , ώστε να προχωρήσουμε στην συνέχεια στην υποβολή της πρότασής μας για την αξιοποίησή του ,ως Κέντρου Περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων κυρίως.

Μέχρι τώρα όμως και παρά την παρέλευση τόσων μηνών δεν έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση, την οποία και παρακαλούμε να έχουμε άμεσα.

 sxisto

Πάταξη του παράνομου εμπορίου και κακοποίησης ζώων στο Σχιστό

Υποβάλαμε επίσης σχετικό αίτημα για την δραστική δραστηριοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ,ώστε να συμβάλουν στο να μπει ένα τέλος στο αίσχος του παράνομου εμπόριου και στην κακοποίηση χιλιάδων ζώων στο παζάρι του Σχιστού χωρίς καμία επίσης ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Οι χιλιάδες Αθηναίοι πολίτες που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων προσβλέπουν στην νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και στο νέο πνεύμα και πολιτισμό που πιστεύουμε οτι την διακατέχει, ώστε να επιλυθούν μια σειρά θεμάτων, ως τα ανωτέρω ,για τα οποία αναμένουμε την άμεση και αποτελεσματική δράση της.

Τέλος επειδή γνωρίζουμε την πολυπλοκότητα και την έκταση των προβλημάτων που άπτονται των ζώων στην χώρα μας θεωρούμε αδήριτη την ανάγκη δημιουργίας στην Περιφέρεια αποκλειστικής Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, ώστε με κανόνες επιστήμης και βιοηθικής δοθούν οι πρέπουσες λύσεις.

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας αλλά περιμένουμε σύντομα τις αποφάσεις και τις συγκεκριμένες
ενέργειές σας επί των προαναφερομένων ζητημάτων.

Με εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων*

*H Επιστολή έχει σταλεί στην Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Αττικής