outΗ Stray Animals Foundation Platform είναι ένα θεσμικό Ολλανδικό όργανο κάτω από την “ομπρέλα” του οποίου βρίσκονται περίπου 200 φιλοζωικά Σωματεία της Ολλανδίας.

Ο ανωτέρω Οργανισμός την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποίησε το Συμπόσιο για τα Αδέσποτα Ζώα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας όπου το παρόν έδωσε και η Π.Φ.Π.Ο. με εκπρόσωπο την κ. Ηρώ Ειρηναίου.

Ο σκοπός του Συμποσίου ήταν:

– η συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των αδέσποτων ζώων σε χώρες και πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, η διασύνδεση των φιλοζωικών οργανώσεων αδέσποτων ζώων, η στήριξη σχεδίων εκπαίδευσης και προγραμμάτων στείρωσης.

-η έναρξη νέων συνεργασιών με άλλες οργανώσεις και από άλλες χώρες.

-η επικέντρωση σε προγράμματα εκπαίδευσης και στείρωσης

-η συμμετοχή σε κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ χωρών.

Η Animal Foundation Platform επιδιώκει να συνεργαστεί με φιλοζωικά Σωματεία και να προωθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και προγράμματα στειρώσεων με τις χώρες που “αιμορραγούν” από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων.

out1

Η κ. Ηρώ Ειρηναίου μας περιέγραψε την πεντάωρη παρουσίαση του Συμποσίου όπου οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι προσήλθαν συνοδευόμενοι από τα κατοικίδιά τους θέλοντας να ενισχύσουν τη δυνατότητα του ενεργώ μαζί με την τετράποδη συντροφιά μου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση – καλωσόρισμα από μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης και ακολούθησε η πρώτη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της ισπανικής οργάνωσης Scooby, Fermin Perez, με θέμα την κατάσταση των ζώων στην Ισπανία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το πρόβλημά τους όπως δήλωσε δεν επικεντρώνεται τόσο στα αδέσποτα σκυλιά όσο στις αδέσποτες γάτες οι οποίες είναι πιο δύσκολο να αιχμαλωτιστούν για να στειρωθούν. Ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι με τα αδέσποτα άλογα, όπου τώρα με την οικονομική κρίση είναι εξαιρετικά δύσκολη η συντήρησή τους. Έτσι πολλά εγκαταλείφθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήγουν αβοήθητα από αρρώστιες και από την πείνα. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει δημιουργήσει καταφύγια όπου φιλοξενούνται αρκετά και δίνονται για υιοθεσία.

Η δεύτερη παρουσίαση ήταν από την ολλανδική οργάνωση DUTCH CALGO LOBBY SPANJE. Calgo στα ισπανικά είναι ο σκύλος ράτσας greyhound που στην Ισπανία χρησιμοποιούνται ευρέως ως κυνηγόσκυλα και για αγώνες ταχύτητας και μετά τα σκοτώνουν ή τα παρατούν. Η οργάνωση αυτή προσπαθεί να τα διασώσει και δημοσιοποιήσει το πρόβλημα των σκύλων και το δικαίωμα τους στην ευζωία.

Η τρίτη παρουσίαση ήταν από την Alex Ionesku από την Ρουμανία ιδρύτρια της φιλοζωικής μη

out2κυβερνητικής οργάνωσης Romanian Stray Dog Ploιesti. Μίλησε για την μαζική εξόντωση των σκύλων στη Ρουμανία και για την ανυπαρξία νόμων περί προστασίας των ζώων. Η οργάνωση προσφέρει δωρεάν στειρώσεις σ’ όλους τους σκύλους της πόλης, δεσποζόμενους και αδέσποτους.

Η τέταρτη παρουσίαση ήταν από την Carien Radstake, μέλος του Δ.Σ. της Stray Animal Foundation Platform η οποία εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κηδεμόνες ζώων που έχουν υιοθετήσει ζώο από άλλη χώρα.

Η πέμπτη παρουσίαση ήταν από τον Ολλανδό κτηνίατρο, Rinus Gerlofsma, που επικεντρώθηκε στην υπάρχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις εισαγωγές και τις μετακινήσεις των αδέσποτων ζώων.
Η έκτη παρουσίαση ήταν από την Ολλανδή δικηγόρο, Iiara Boissevain, η οποία μίλησε για τις παγίδες που συνοδεύουν τις εισαγωγές ξένων σκύλων και τους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν τα προγράμματα υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων.

out4

Η έβδομη ομιλία ήταν από την επίτιμη καλεσμένη Ολλανδή Ευρωβουλευτή, Anja Hazenkamp, του ολλανδικού κόμματος των ζώων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή χρηματικού βραβείου 750 ευρώ σε σωματείο με καταφύγιο και με τιμητικές βραβεύσεις εθελοντών και σωματείων.

Η κ. Ειρηναίου κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ζήτησε και πήρε το λόγο για να τους γνωρίσει την Π.Φ.Π.Ο., να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις μας και να τους ζητήσει να στηρίξουν το ψήφισμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Τέλος, δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση για συνεργασία.

πηγή www.pfpo.gr