Πραγματοποιήθηκε στις 04 Αυγούστου στα Χανιά συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Τέρενς Κουικ  με την Πανελλαδική Φιλοζωική και  Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  για θέματα , που αφορούν τα ζώα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού , διήρκεσε δύο ώρες  ενώ η πρωτόγνωρη αυτή κίνηση για Έλληνα υπουργό αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για μας .

Στον κ. υπουργό  , – γνωστό για τον σεβασμό του προς  τα ζώα και ευαισθητοποιημένο ιδιαίτερα γύρω από τις κακοποιήσεις αυτών  , που ειρήσθω εν παρόδω , έχουν λάβει χαρακτηριστικά παθογένειας στην χώρα μας  με όλο και περισσότερα περιστατικά άγριας κακοποίησής τους – , έγινε προσπάθεια από την πρόεδρο και την γραμματέα  της ΠΦΠΟ να γίνει μια σφαιρική περιγραφή του όλου προβλήματος , των αιτιών που το δημιουργούν , των λύσεων που υπάρχουν , ώστε να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του και επομένως αποτελεσματικά  το όλο θέμα  καθώς επίσης και άλλα ζητήματα που άπτονται της εξοικείωσης του Έλληνα με τα ζώα συντροφιάς , αφού  δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον τους  , αντιεπιστημονικές απόψεις  γύρω από αυτά , τις ασθένειές τους, την ” επιθετική ” φύση τους κλπ.

Τονίσαμε την αναγκαιότητα η Πολιτεία και οι Φορείς της να πάρουν ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά μέτρα  και εν μέρει αναφερθήκαμε σε αυτά , πχ υποχρεωτικότητα της στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων  με κίνητρα ιδιαίτερα για τις ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες , την απαγόρευση πώλησης ζώων , κάθε είδους ζώου από τα  pet-shops , τον έλεγχο του  ανεξέλεγκτου και παράνομου εμπορίου ζώων στην χώρα μας αλλά και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο και πολλά άλλα ζητήματα .

Ειδική αναφορά κάναμε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής ορισμένων διατάξεων  του νόμου 4039/12 που στην πράξη καταργούν την φιλοζωία και βάζουν λουκέτο στα φιλοζωικά σωματεία την στιγμή που οι Δήμοι  είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα .

Ο κ. υπουργός, φιλικός και οικείος , άκουσε με μεγάλη προσοχή τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, ξετύλιξε τις δικές του απόψεις  ενώ έδειξε αποφασισμένος να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην αλλαγή του τοπίου για τα ζώα στην χώρα μας  και ευελπιστούμε , ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί , ώστε να παραχθούν περαιτέρω αποτελέσματα.

Την προσοχή του υπουργού απέσπασε η Τζίνα , το οκτάχρονο σκυλάκι  ανάμεσα στα πολλά άλλα πρώην αδέσποτα του σπιτιού   , αλλά και ο ενός έτους  Λόλεκ που στα ” μουλωχτά ” έφαγε όλα τα κρουασάν , που προορίζονταν γι αυτόν και την συνοδεία του, ενώ η Μελίνα ανεβοκατέβαινε τις σκάλες αδιάφορη για την παρουσία του επιφανούς επισκέπτη μας και  η  Μικρούλα δεν παρέλειψε να δείξει τους κακούς της τρόπους ανεβαίνοντας και αράζοντας πάνω στο τραπέζι.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Μουντάκη, επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ  στα Χανιά, που πάντα έχει ευήκοα ώτα, σε αντίθεση με άλλα κόμματα  στα Χανιά, όποτε τον  έχουμε χρειαστεί για θέματα ζώων .

Να ευχαριστήσουμε επίσης την ευγενέστατη και πρόσχαρη κα  Σύλβια Γαλλιροπούλου , υπεύθυνη τύπου του  γραφείου του υπουργού, που μας έστειλε και τις φωτογραφίες .

Το πρώτο βήμα έγινε και είμαστε σίγουροι , ότι γρήγορα θα υπάρξει και το δεύτερο.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία