Ειδοποιηθήκαμε εχθές το πρωί γύρω στις 11 πμ από το αστυνομικό τμήμα Σούδας , ότι μέσα στο τμήμα είχαν μπει και “αράξει” δύο μεγαλόσωμα rottweiller , τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να τα βγάλουν έξω ενώ είχε  κλείσει η είσοδος για να μην εισέρχονται πολίτες ..
Αρχικά προσπαθήσαμε με  το scanner να ελέγξουμε αν τα δύο σκυλιά είχαν τσιπ, ώστε να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης τους να τα παραλάβει και να  συνεχίσει τους ρυθμούς της καθημερινότητας  το αστυνομικό τμήμα Σούδας.
Το ένα σκυλί δεν είχε τσιπ ενώ το άλλο δεν η εθελόντρια που πήγε δεν κατάφερε  να το “σκανάρει” .
Στη συνέχεια ήλθαν  “ενισχύσεις” , όχι από την αστυνομία ή από τον δήμο , όπως θα συμπέρανε κανείς, αλλά από το φιλοζωικό σύλλογο.
Τα δύο σκυλιά , το ένα περίπου 50 κιλά και το άλλο 40 βρίσκονταν ξαπλωμένα στη δροσιά του χώρου υποδοχής   του αστυνομικού τμήματος ενώ οι αστυνομικοί είχαν κλειστεί στα διάφορα δωμάτια του τμήματος.
Τα ζώα , όπως ήταν φυσικό ήταν εξαντλημένα , πεινασμένα και διψασμένα απο την περιπλάνησή τους .
Στην αρχή προσπαθήσαμε να τα πλησιάσουμε για να δούμε τις αντιδράσεις τους.
Το πιο μεγαλόσωμο και αρσενικό ήταν πάρα πολύ φιλικό και αμέσως μας άφησε  να το χαϊδέψουμε κάτω απο τον λαιμό αφού πρώτα  του δώσαμε το χέρι για να μας μυρίσει, ήταν δε πολύ φιλικό και πολύ ήρεμο .
Εύκολα του βάλαμε την αλυσίδα στο περιλαίμιο και το απομακρύναμε λίγο  ώστε να πλησιάσουμε και το δεύτερο για το οποίο οι πληροφορίες έλεγαν , ότι είναι επιθετικό .
Αφού το πλησιάσαμε  με πιο μεγάλη προσοχή του δώσαμε μια νόστιμη κονσέρβα που με μεγάλη όρεξη άρχιζε να καταβροχθίζει .Στο διάστημα αυτό εύκολα του περάσαμε την άλλη αλυσίδα απο το περιλαίμιο και έτσι με ασφάλεια τα οδηγήσαμε στον προαύλιο χώρο του τμήματος.
Εκεί πλέον τους παρείχαμε  τροφή και νερό , τα δέσαμε στην σκιά ενώ  εν τω μεταξύ είχαν έλθει και εκπαιδευτές σκύλων της αστυνομίας , οι οποίοι έξω απο τον περίβολο παρακολουθούσαν την προσπάθειά μας με τα δύο ζώα.
Στην συνέχεια κατέφθασε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων και άλλοι αστυνομικοί  , ο οποίος και μας συνεχάρη .
Τα δυο σκυλιά ήταν απόλυτα φιλικά , συνεργάσιμα και  μάλλον χαίρονταν την ενασχόληση τόσων ανθρώπων  μαζί τους
Έτσι και οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες αφού ο ” κίνδυνος ” είχε πια περάσει.
Στο διάστημα αυτό ενημερώσαμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης να  αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη τους , ο οποίος μετά απο μία ώρα περίπου εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα  για να δώσει κατάθεση και να παραλάβει τα ζώα που είχε χάσει το προηγούμενο βράδυ.
 Μιλήσαμε μαζί του και θα επισκεφθούμε τον χώρο που βρίσκονται τα δυο σκυλιά και τις συνθήκες που διαβιούν.
Οφείλουμε να πούμε , ότι ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση , το ένα δε εξ αυτών  φορούσε το ειδικό κολλάρο  κατά της λεισμανίωσης .
Τονίσαμε στον Διοικητή του Τμήματος , ότι θα πρέπει να βεβαιώσουν τα διοικητικά πρόστιμα για  την έλλειψη  τσιπ.
Για μία ακόμη φορά να πούμε ότι τα ζώα , αν δεν τα  εκπαιδεύσεις να είναι επιθετικά και τα κοινωνικοποιήσεις, τότε είναι  φιλικά , προσεγγίσιμα και ακίνδυνα.
Τα δυο αυτά υπέροχα ροτβαιλερ  απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο  φιλικά είναι ,εκτός κι αν ο ανεύθυνος ανθρώπινος παράγοντας τα ” εκπαιδεύσει ” με απίστευτη βία , ώστε να τα κάνει δολοφόνους.
Συνειρμικά μας έρχεται στο νου η άδικη δολοφονία  των 4  αθώων και ακίνδυνων ροτβάιλερ από το Δήμαρχο Κοζάνης.
Απευχόμαστε  να συνέβαινε αυτό το περιστατικό στη Κοζάνη γιατί και τα δύο αυτά  υπέροχα σκυλιά το πιθανότερο  θα ήταν να μη υπήρχαν , κρίνοντάς τα  ανεύθυνα όπως και τα άλλα 4  , ως επιθετικά.
Τέλος με αφορμή αυτό το περιστατικό και ακούγοντας τον διοικητή του τμήματος στις δηλώσεις του να αναφέρει , ότι κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες , δηλαδή το σύλλογό μας και την πρόεδρο της ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη, να δηλώσουμε οτι δεν είμαστε υπηρεσία κανενός, υπηρετούμε μόνο την συνείδησή μας, δεν χρηματοδοτούμαστε απο πουθενά, αιμορραγούμε οικονομικά με τους αρμόδιους πραγματικά φορείς να ξοδεύουν πενταροδεκάρες .
Εντύπωση μας  έκανε το επιτακτικό ύφος του αστυνομικού , που επικοινώνησε μαζί μας , να πάμε τώρα εκεί για να τους σώσουμε ενώ και στις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ , δήλωσαν ότι ήθελαν να προστατεύσουν τους αστυνομικούς και τους πολίτες που πήγαιναν στο τμήμα για διάφορες συναλλαγές .
Για την  πολίτη εθελόντρια  , ουδεμία αναφορά ή προστασία.
Αυτή κατ’ αυτούς ήταν υποχρεωμένη.
Κακώς σας ενημέρωσαν ή  απαράδεκτα θεωρείτε τους εθελοντές υποχρεωμένους .
Καμία υποχρέωση δεν έχουν.
Τέρμα και τελεία και να το καταλάβουν.
Ακούστε και τις αρχικές δηλώσεις  του Διοικητή : ” τα βγάλαμε “,¨τα απομακρύναμε”,
“προσπαθήσαμε” .
Όλα στον πληθυντικό  κι ας ήταν κρυμμένοι μέσα στα γραφεία τους.
Στην συνέχεια, προφανώς του έκανε σχετική ερώτηση η δημοσιογράφος και άρχισε καλυμμένα να λέει , ότι δεν τα έβγαλαν, δεν προσπάθησαν , δεν , δεν, αλλά ένα μόνο άτομο , πολίτης και εθελόντρια και μάλιστα γυναίκα .
Λίγη αιδώς δεν βλάπτει.
Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης
Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι τα δύο ζώα ήταν….. ευφυέστατα αφού πήγαν στο κατάλληλο μέρος όπου έκριναν ότι θα τους προσφερόταν βοήθεια,αντί να κατευθυνθούν στην Εθνική οδό ή να περιπλανώνται σε αφιλόξενες γειτονιές όπου θα μπορούσαν να βρουν το θάνατο είτε από δηλητηρίαση είτε από πυροβολισμό,αφού εκτός από μεγαλόσωμα αντιμετωπίζουν και όλες τις προκαταλήψεις που αφορούν στα ζώα της φυλής τους..