Σύμφωνα με το βίnayp4ντεο του LEPANTO που θα δούμε παρακάτω, ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για το θέμα των αδέσποτων της Ναυπάκτου, προχωράει στην απελευθέρωση και το οριστικό λουκέτο στο δημοτικό κυνοκομείο της Ναυπάκτου.

Μετά από πολλά δημοσιεύματα που έχουν γίνει κατά καιρούς, τελικά η απόφαση πάρθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας και όχι από τον εισαγγελέα όπως θα ακούσετε στο βίντεο να ισχυρίζεται ο ίδιος.

Αν και έχουμε την απόφαση αυτή στα χέρια μας, δεν είμαστε σε θέση να την δημοσιεύσουμε ακόμα, οπότε θα περιοριστούμε στην περιγραφή αυτών που αναγράφει και μετά μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας τι ακριβώς κατάλαβε επιλεκτικά ο κύριος Σαλαμούρας από τις εντολές που έλαβε!

Η εν λόγω απόφαση με αριθμό πρωτ. 242923/19821 της 09/10/2012:

  • απαγορεύει οριστικά την είσοδο νέων ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ναυπάκτου
  • δίνει εντολή για τον σχηματισμό της αρμόδιας εκ του νόμου 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων του Δήμου
  • Να συνεργαστεί με κτηνίατρο για τις στειρώσεις που απομένουν και πιθανές θεραπείες
  • Με απόφαση της 5μελούς επιτροπής – και όχι του ίδιου συμπληρώνουμε εμείς – να επανατοποθετηθούν ή υιοθετηθούν τα ζώα που τώρα έχουν ασυλοποιηθεί στο κυνοκομείο και την οριοθέτηση των περιοχών επανένταξής τους.

Ωστόσο αυτές δεν είναι αυτές οι μόνες εντολές που έχει λάβει ο Δήμος Ναυπάκτου για το θέμα! Θυμίζουμε ότι από τον Φεβρουάριο 2012, ο Δήμος Ναυπάκτου έχει ειδοποιηθεί για το λουκέτο στο κυνοκομείο του και την υποχρέωσή του να προσαρμοστεί στις διατάξεις του νέου νόμου από τον ίδιο την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (τότε) κ. Ροντούλη, κατασκευάζοντας εξ αρχής νέο κυνοκομείο που να πληρεί τις προδιαγραφές.

Όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του κυρίου Σαλαμούρα όμως, πρόκειται να προχωρήσει στην επανένταξη των σκύλων κατά το δοκούν αφού δεν έχει συστήσει την αρμόδια εκ του νόμου επιτροπή παρακολούθησης, ούτε όμως και πρόκειται να προβεί όπως δηλώνει ο ίδιος στην ανάληψη υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις διατάξεις του Ν.4039/2012 λόγω έλλειψης χρημάτων.

Επίσης είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει την παραχώρηση των σκύλων του Νταχάου που έχει δημιουργήσει στα σωματεία από όλη την Ελλάδα, μόνο που η υποχρέωση περίθαλψης ανήκει στον ίδιο και όχι στους ιδιώτες. Ομολογούμε ότι μας εκπλήσσει η πρότασή του, αφού αυτό πρώτη φορά το αξιώνει Αντιδήμαρχος.

Και εμείς διερωτόμαστε.

Είναι όλα τα σκυλιά σε θέση να επανατοποθετηθούν κ. Σαλαμούρα?
Αν όχι, τι ακριβώς θα τα κάνετε χωρίς να έχει πια ο Δήμος σας Κυνοκομείο?

Παρακολουθήστε το βίντεο του LEPANTO και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι ακριβώς πρόκειται να επακολουθήσει στην Ναύπακτο στο άμεσο μέλλον.

{youtube}SyQ2P9WBMjA{/youtube}

happydogsworld.com