Σήμερα το πρωί μια κοπέλα που βρισκόταν στην περιοχή των Μουρνιών είδε ένα αγροτικό αυτοκίνητο-λίγο πριν την έξοδο της Εθνικής οδού – να σταματάει στην άκρη του δρόμου και έναν κύριο να κατεβαίνει με το σκύλο του.Θεώρησε ότι σταμάτησε για να τον κάνει βόλτα καθώς τον συνόδευε με λουρί.

Λίγα λεπτά αργότερα βγαίνοντας από την έξοδο,είδε το σκύλο στη μέση της Εθνικής οδού με κατεύθυνση τη Σούδα.

moy

Σταμάτησε και είδε το ζώο σοκαρισμένο και εντελώς αποπροσανατολισμένο,χωρίς το λουρί βόλτας και  δεν υπήρχε πουθενά ο κύριος με το αυτοκίνητο.

Έβαλε το σκύλο στο αυτοκίνητο της,το οποίο έτρεμε από το φόβο του και ξαναγύρισε εκεί που είχε δει το αγροτικό,αλλά δεν κατάφερε να το εντοπίσει πουθενά.

moyrniew1

Ο σκυλάκος φαινόταν αρκετά μεγάλος παρόλο που δεν είναι τελικά,αλλά είναι αρκετά ταλαιπωρημένος και αδύνατος.Ο κτηνίατρος την ενημέρωσε ότι είναι 7-8 ετών.Eίναι εξαιρετικά φιλικός.

Παρακαλούμε αν κάποιος αναγνωρίσει το σκυλάκο να μας ενημερώσει.

Ψάχνουμε φιλοξενία και η κοπέλα θα καλύψει όλα του τα έξοδα

Εν τω μεταξύ προχθές το βράδυ ειδοποιηθήκαμε για ένα αρσενικό πόιντερ που κάποιος είχε δέσει στην περιοχή του Μαρμαρά.

Είναι περίπου 2-3 ετών,αποστεωμένο και δεν έχει microtsip παρόλο που φοράει σκάλιμπορ και αλυσίδα στο λαιμό.

pointer

Ψάχνουμε επίσης φιλοξενία καθώς δεν τον έχει αναγνωρίσει κανείς,παρά τις συνεχείς κοινοποιήσεις μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το φαινόμενο των εγκαταλείψεων συνεχώς αυξάνεται,αυξάνοντας και τον αριθμό των αδέσποτων με αποτέλεσμα την καθημερινή στοχοποίησή τους.

Σε μήνυμά του που έχει σταλεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας,ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει:

«Η Αστυνομία οφείλει να δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύει τα ζώα από κακοποίηση ή κακομεταχείριση. Όχι μόνο να οδηγεί τους δράστες στη Δικαιοσύνη, αλλά και να φροντίζει τα αδέσποτα μέχρι να βρουν στέγη, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις φιλοζωικές οργανώσεις».