Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων στα σχολεία,εχθές φιλοξενηθήκαμε στο 2ο Νηπιαγωγείο Σούδας για να παρουσιάσουμε το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) ,”Κατοικίδια-Μέλη της οικογένειας” μετά από πρόσκληση της Νηπιαγωγού κας Κατσικανδαράκη Μαρίας.

Από την ώρα που μπήκαμε καταλάβαμε ότι τα παιδιά είχαν κάνει μια μεγάλη προεργασία με τη δασκάλα τους,αφού ήξεραν να απαντήσουν για το τι χρειάζονται τα αδέσποτα,τι είναι ο εθελοντισμός και ότι τα κατοικίδια είναι μέλη της οικογένειας,ενώ αρκετά συμβιώνουν με κατοικίδια.

Είχαν φτιάξει και δύο υπέροχες ζωγραφιές και όπως μας είπε η κα Κατσικανδαράκη επέμεναν να γράψουν ότι πρέπει να αγαπάμε ΟΛΑ τα ζώα.

Τα παιδιά έχουν κατασκευάσει και ταΐστρες και κάθε μέρα μαζεύουν τα ψίχουλα από το φαγητό τους και τα τοποθετούν στις ταΐστρες για τα πουλάκια ενώ είχαν συγκεντρώσει και τροφές που μας πρόσφεραν για τα αδέσποτα.

Μας αποχαιρέτησαν με διασκευασμένους στίχους και μουσική από το γνωστό παιδικό τραγούδι “το ελεφαντάκι” και μας γέμισαν αισιοδοξία.

Έχω ένα σκυλάκι και ένα γατάκι

που τα αγαπώ αληθινά…

Πάντα τα ταΐζω και τα φροντίζω

και τα έχω μέσα στην καρδιά…

Κι όταν αρρωσταίνουν,τα βοηθάω

και τα πάω στον κτηνίατρο…

Θέλω να ΄ναι πάντα,ευτυχισμένα

και κοντά μου θα τα έχω εγώ…

Ούτε τα μαλώνω,ούτε τα χτυπάω,

μόνο τα χαϊδεύω,τα αγαπώ…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τα μαθήματα ενσυναίσθησης…

          Σύλλογος “η προστασία των ζώων”