Παγκόσμια ημέρα άγριας ζωής σήμερα….

Συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία,την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων Θεοδωροπούλου και συγκεκριμένα τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης, μετά από πρόσκληση των δασκάλων των δύο τμημάτων.

Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε το σχολείο και μάλιστα τα δύο αυτά τμήματα. Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για τον  εθελοντισμό.

Αυτή τη φορά κληθήκαμε,ενόψει και της σημερινής ημέρας, να μιλήσουμε με τα παιδιά για την άγρια ζωή και το φυσικό τους περιβάλλον, για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και επιπλέον παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας «Άγρια Ζωή και Άνθρωπος».

Στο ένα τμήμα παρουσιάστηκε η ενότητα «Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία» όπου συζητήσαμε για την αιχμάλωτη άγρια ζωή και για το αν είναι σωστό ή όχι να κρατάμε αιχμάλωτα ζώα για την εκπαίδευση ή τη διασκέδασή μας και στο άλλο τμήμα παρουσιάστηκαν οι υποενότητες «Ας γνωρίσουμε το λύκο» και «Φίδια: Τα παρεξηγημένα είδη» όπου μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά τους, τον οικότοπό τους και τους κινδύνους που διατρέχουν.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με όρεξη και η συζήτηση μαζί τους είχε ενδιαφέρον μιας και είναι ήδη ενημερωμένοι/ες από τους εκπαιδευτικούς τους πάνω σε αυτά τα θέματα.

Για τις απειλές της άγριας ζωής, τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της ακαταλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ευχαριστούμε τις δασκάλες για την πρόσκληση και να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας για το ενδιαφέρον τους να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά την ευαισθητοποίηση προς την άγρια ζωή.