pzsespfpoΑυτός είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της επιστολής που έστειλε η ΠΦΠΟ στον αναπληρωτή Υπουργό κο Χαρακόπουλο και τους αρμόδιους φορείς,διαμαρτυρόμενη για τη στοχοποίηση των αδέσποτων εξαιτίας των απαράδεκτων φυλλαδίων για τη λύσσα.

τι λέει η επιστολή:

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την οργή μας για την στοχοποίηση των αδέσποτων, αυτή την φορά μέσω των αντιεπιστημονικών και παραπλανητικών φυλλαδίων , που εξέδωσαν οι υπηρεσίες σας για την λύσσα, θέμα , που δυσανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων ,έχετε αναδείξει.

Διαπιστώνουμε πλέον μια παράνοια από τις διάφορες υπηρεσίες σας , μία ” λύσσα” θα λέγαμε για ένα θέμα από το οποίο μέχρι στιγμής κερδισμένες είναι μόνο οι διάφορες φαρμακοβιομηχανίες εμβολίων λύσσας.
Οι οποίες αποφάσισαν ότι στην Ελλάδα εμφανίστηκε λύσσα, όπως παλαιότερα απεφάσιζαν για τις τρελές αγελάδες , την νόσο των πτηνών κοκ.
Λες και οι κόκκινες αλεπούδες τόσα χρόνια δεν περνούσαν τα σύνορά μας και ξαφνικά σκέφτηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την χώρα μας.

alepou kokkini

Ρωτάμε κ. Υπουργέ και περιμένουμε μια απάντηση επιστημονική.

Τι σημαίνει ” σκύλος που γαβγίζει ασυνήθιστα ή ουρλιάζει “, όπως αναφέρει το φυλλάδιο του υπουργείου σας ?

Δεν φτάνουν οι στρατιές των εκατομμυρίων αδέσποτων, έχουμε τώρα και την ” καμπάνια ” κατά της λύσσας που έχει σπείρει τον πανικό , με αποτέλεσμα χιλιάδες εγκαταλείψεις & κακοποιήσεις?

Θεωρούμε ότι το θέμα αρχίζει να λαμβάνει ύποπτες διαστάσεις και αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση θα καταγγείλουμε πλέον ανοιχτά το Υπουργείο σας , για ηθελημένο πόλεμο κατά των ζώων, μια καλυμμένη εξόντωση τύπου Ρουμανίας.

Με την εγκύκλιο στα σχολεία της χώρας εκ μέρους του υπουργείου σας και αυτού της Παιδείας , ζωοφοβικοί δάσκαλοι ” διδάσκουν” τον εξοβελισμό των ζώων.
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μεταφέρουν την δική τους ελλειμματική φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Χανίων που στην πρωινή προσευχή με ύφος ιεροεξεταστή κάλεσε τα παιδιά να μην πλησιάζουν τα ζώα, να μην τα ταΐζουν, να μην , να μην , με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να διαμαρτυρηθούν στους γονείς τους γι αυτή την απαράδεκτη στάση ” εκπαιδευτικού”. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης κοκ σε ολόκληρη τη χώρα.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η ανεύθυνη ΄΄ενημέρωση΄΄ ώστε να αποτραπεί η συνειδητή ή ασυνείδητη πρόκληση ζωοφοβίας και στα παιδιά.
Να αποσυρθούν ή να διορθωθούν – αφού όμως μελετηθούν σωστά- τα φυλλάδια του πανικού και της ζωοφοβίας.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τους βιολογικούς μας εταίρους είναι πολιτισμός και όχι κυνήγι μαγισσών, η όποια δε ενημέρωση θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με κριτήρια επιστημονικά και όχι υποκειμενικά, όπως στην παρούσα περίπτωση.

Είθε την ίδια σπουδή και ενδιαφέρον να έδειχναν οι υπηρεσίες σας για τα αίσχη των δημοτικών κυνοκομείων -κολαστηρίων, όπου εκατοντάδες ψυχές πεθαίνουν από πείνα, από αρρώστιες ,αλληλοσπαράσσονται, ζουν όλη τους την ζωή έγκλειστα σε υγρά κλουβιά-φυλακές και τόσα άλλα θέματα, που αφορούν στην ευζωία τόσο των κατοικίδιων όσο και των ζώων φάρμας.

Η τοποθέτησή σας στην Βουλή ήταν άρτια θεωρητικά, στην πράξη όμως χωλαίνει.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Πρόεδρος                           Η Αντιπρόεδρος           Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη Μαρίζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη