Ο σύλλογός μας συνεχίζοντας και φέτος τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του για την ευζωία και την προστασία των αλόγων που κατά την τουριστική περίοδο ξεναγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης μας αιτήθηκε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων , η οποία και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο κεντρικό Λιμεναρχείο στην ακτή Τομπάζη.

Στην συνάντηση ,εκτός των ιδιοκτητών των αλόγων ,παρόντες ήταν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων κ. Ι.Ορφανός , ο Διοικητής Α΄ Λ/Τ Χανίων κ. Ε. Βαλυράκης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Φαντριδάκης και εκπρόσωποι του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας.

limenarxeio

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στην προστασία των ζώων από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού, στην σωστή σίτιση και πότισή τους, στο ανώτερο όριο των ημερήσιων ωρών εργασίας και την ανάπαυσή τους , στην κτηνιατρική τους περίθαλψη εμβολιασμό και αποπαρασίτωση , στην καλή θρεπτική τους και στην εν γένει καλή κλινική τους κατάσταση,στην εναλλαγή των ζώων ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται, στην καλή κατάσταση και πετάλωμα των οπλών τους και τέλος στο επιτρεπτό όριο της ηλικία τους πέραν του οποίου τα άλογα θα πρέπει να αποσύρονται από την εργασία .

alogoli

Ο σύλλογός μας, που συχνά κατά την θερινή περίοδο λαμβάνει διαμαρτυρίες τουριστών για τα άλογα των ” αμαξάδων” θα παρακολουθεί σε συνεργασία μαζί τους την τήρηση των ανωτέρω στοιχειωδών κανόνων ευζωίας αυτών των ζώων , αναμένεται δε μια ακόμη συνάντηση με αρμόδιο κτηνίατρο-ιππίατρο ,όπως εξέφρασαν την επιθυμία οι ιδιοκτήτες, ώστε να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο επιστημονική κατάρτιση για την καλή μεταχείριση και την ευζωία των αλόγων τους.

Τους ευχαριστούμε όλους για την συνεργασία και την προθυμία τους .
Και ας μην ξεχνάμε οτι η σωστή μεταχείριση και η παροχή σωστών συνθηκών διαβίωσης των ζώων πέραν του οτι είναι ηθική μας υποχρέωση αποτελεί και δείγμα υψηλού πολιτισμού.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Ο Φ.Σ. Χανίων Η Προστασία των Ζώων