logopfpoΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. 

Παρακάτω διαβάστε την Επιστολή, που στάλθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από Την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για το νομοσχέδιο για την δήθεν προστασία των ζώων, με το οποίο καταργείται ο εθελοντισμός, η φιλοζωία και προάγονται τα οικονομικά συμφέροντα,όσων βιοπορίζονται από τα ζώα.

Προς τους παρακάτω αποδέκτες:

Άπαντα τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ: Νομοσχέδιο για «τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

Κυρίες, Κύριοι Βουλευτές,

Τόσο κατά την συζήτηση της 10.01.2012 με τις εκφωνήσεις των κομματικών εισηγητών επί του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, όσο και κατά την συνεδρίαση της 11.01.2012 παρουσία διαφόρων αρμοδίων, έως και άσχετων με το θέμα φορέων, εκτοξεύτηκαν αλλά και διημείφθησαν απίστευτα λεκτικά και επιχειρηματολογικά ατοπήματα και προπάντων από τον εισηγητή της πλειοψηφίας αλλά και από κάποιους από τους ανωτέρω αναφερομένους φορείς.

Το γεγονός ότι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής, υπονόησε, μεροληπτώντας μεν εμφανώς, και κατά τρόπο που δεν αρμόζει στην ακεραιότητα ενός εισηγητή υπέρ προσώπων και φορέων, αναφέροντας δε ότι οι όντως μεγαλύτερες φιλοζωικές ομοσπονδίες τούτης της χώρας είναι εικονικά κατασκευάσματα, αποτελεί ύψιστη ένδειξη προκατάληψης, γεγονός που μας οδηγεί τουλάχιστον στο κάθετο αίτημα για την αντικατάστασή του. Τούτο βέβαια εντείνεται και από το γεγονός ότι βασικοί προσκεκλημένοι του ήταν σωματεία με ανύπαρκτη δράση καθώς και η με τον παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο τίτλο «Συνομοσπονδία» Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, η οποία αποτελείται και από σωματεία τα οποία είτε δεν υπάρχουν καν, ως θα τεκμηριώσουμε αρμοδίως, είτε υπάρχουν αλλά αγνοούν την ένταξή τους στον ως άνω φορέα, κατά παράβαση του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Ο εν λόγω εισηγητής της πλειοψηφίας στην εισήγησή του στη Βουλή, βάλει ευθέως και ανενδοιάστως κατά των φιλοζωικών σωματείων κατηγορώντας τα για λαθρέμπορους και στηρίζει προκλητικά, σε ένα νομοσχέδιο προστασίας των ζώων, τους εκτροφείς και τα συμφέροντά τους.

Επιπροσθέτως, χρησιμοποίησε, αν δεν οχυρώθηκε πίσω από την απαράδεκτα μονομερή συνδικαλιστική στάση της Προέδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η οποία εμφανέστατα κατέδειξε με την ομιλία της και τις αντιδημοκρατικές και προκλητικές παρεμβάσεις της, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των στενών συμφερόντων του κλάδου της και σε καμία περίπτωση η προστασία των ζώων και η λύση του προβλήματος που απορρέει από την εκμετάλλευση τους αφού διόλως ασχολήθηκε με τα άρθρα του νομοσχεδίου, πλην του μόνου άρθρου που θεωρεί, ότι βλάπτει τα ανωτέρω αναφερόμενα συμφέροντα.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι από τα διάφορα άλλα παρευρισκόμενα «φιλοζωικά» σωματεία, ουδέν ασχολήθηκε με τα άρθρα του νομοσχεδίου, γεγονός που περίτρανα αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα ζώα αλλά οι ύποπτες, παθολογικές εμμονές τους περί λαθρεμπορίου, όπου συνταυτίζονται απόλυτα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας.

Με κάθε επιφύλαξη της προώθησης συγκεκριμένων απόψεων στα Ελληνικά αστικά δικαστήρια και τα Ευρωπαϊκά, θέλουμε να επισημάνουμε πως τελικά, έχουμε μέχρι στιγμής ένα θολό και αντιφατικό νομοπαρασκευαστικό μόρφωμα, που αναιρεί σε πολλά σημεία τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και που επιτρέπει το απόλυτο άνοιγμα του ήδη υπάρχοντος οχετού παραγωγής αδεσπότων.

Επιτυγχάνεται δε αυτό με τρεις τρόπους:

α) Με την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή των αποχαρακτηρισμένων μικρών εκτροφέων που χρεώνουν ανά δύο ζώα σε κάθε μέλος της οικογένειας τους, την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση διαρκώς αναφέρεται σε προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής. Είναι αδιανόητο και το καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό να προωθείται επίσημα από το ΥΑΑΤ μέσα από το νομοσχέδιο η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα, με την ανωτέρω πράξη αποχαρακτήρισης του μεγαλυτέρου αριθμού επαγγελματιών εκτροφέων, δηλαδή αυτών με τα δύο ζώα , οι οποίοι τελείως ανενόχλητοι και χωρίς καμία κρατική εποπτεία θα συνεχίσουν να παράγουν χιλιάδες νέα ζώα κάθε χρόνο, μεταβάλλοντάς τα σε αναπαραγωγικές μηχανές, σε ένα νομοσχέδιο, που υποτίθεται προστατεύει τα ζώα και προσπαθεί να περιορίσει τον ήδη δυσβάστακτο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Είναι δε σε τέτοιο βαθμό παραπλανημένοι ορισμένοι πολιτικοί, κάτι που δεν συγχωρείται όταν κρατάς τις τύχες του ελληνικού λαού στα χέρια σου, που δεν κατανοούν ή συνειδητά δεν θέλουν να κατανοήσουν, την διαφορά ενός εθελοντή φιλόζωου που έχει στο σπίτι του δύο ζώα, στειρωμένα πάντα, από τον βιοποριζόμενο εκτροφέα που έχει δύο θηλυκά ζώα και τα αναπαράγει με σκοπό το κέρδος του και μόνο.

β) Με τον παράνομο εξαναγκασμό, σε κατάφωρη αντίθεση με την ενωσιακή αλλά και την εθνική νομοθεσία, της υπαγωγής στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, των κοινοτικών εθελοντών κτηνιάτρων που θα προσφέρουν για λίγο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες τους, σε αντίθεση με τον νόμο ΦΕΚ 2157/ 31.12.2010, που απαγορεύει κάτι τέτοιο καθώς και με την υποχρεωτική τοποθέτηση τοποτηρητή πιστοποιημένου Έλληνα κτηνιάτρου στους νόμιμους και αδειοδοτημένους από το Ελληνικό Κράτος αλλοδαπούς επιστήμονες, καταργώντας έτσι τον ευρωπαϊκό εθελοντισμό και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών για στειρώσεις, έννοιες παντελώς άγνωστες και αδιανόητες για ορισμένους.

γ) Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι παραμονές ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ζώα, διάφορα ύποπτα αλλά και συντεχνιακά συμφέροντα αναβιώνουν και πάλι την τρισάθλια και χρόνια τώρα αναπόδεικτη κατηγορία περί εμπορίας ζώων, εναντίον φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, που αγωνίζονται για την σωτηρία των ζώων στην χώρα μας με κάθε ψυχικό, οικονομικό και σωματικό κόστος, με την παθογενή αλλά και ύποπτη εμμονή τους, ότι τα ζώα που υιοθετούνται σε χώρες της Ευρώπης γίνονται πειραματόζωα, τροφές και ένα σωρό άλλες αήθεις αλλά και επιστημονικά αστήρικτες λασπολογίες.

Δεν διστάζουν να αγνοούν ακόμη και αποφάσεις δικαστηρίων , που μετά από δικές τους μηνύσεις, έκριναν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΟΥΣ τους φιλόζωους, δήθεν έμπορους.

Μετά δε την ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσουμε πλέον εμείς στα ΑΣΤΙΚΑ και ΠΟΙΝΙΚΑ Δικαστήρια, με μηνύσεις και αγωγές, εναντίον όλων αυτών των ελεεινών λασπολόγων κατά της τιμής και της αξιοπρέπειας μας, τόσο σαν Θεσμικά Όργανα όσο και σε ατομική βάση για τα όσα βαριά εκστομίστηκαν το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός Βουλής.

Συμπερασματικά, με αυτούς τους τρόπους το νέο Νομοσχέδιο θα καταλήξει σε νόμο – κολαστήριο του εθελοντισμού και της φιλοζωίας, σε ένα κράτος με ανύπαρκτες υποδομές περίθαλψής τους -μεγέθυνσης του προβλήματος της εγκατάλειψης και αδυναμίας συμπόρευσης με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και την Ευρωπαϊκή Χάρτα των Ζώων.

Ένα νομοσχέδιο που δεν θα προστατεύει τα ζώα, αλλά τους ανθρώπους από το ζώα, χωρίς αυτοί να το χρειάζονται ή να το επιλέγουν, διαιωνίζοντας την αντιφιλοζωική κουλτούρα, που υπάρχει στην χώρα μας, ένα νομοσχέδιο που σε πολλά σημεία του καταργεί με βαριά πρόστιμα τον εθελοντισμό και προωθεί τα συμφέροντα όλων εκείνων που βιοπορίζονται από την επαγγελματική τους ενασχόληση με τα ζώα.

Εγκαλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκανδαλίδη, να ελέγξει τα δεδομένα του, τον εισηγητή του κόμματος του και – εν ανάγκη – να καλέσει τις τρεις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες της χώρας κατ΄ αντιπαράσταση τόσο προς τον εισηγητή του κόμματός του όσο και με την αρρωγή του αρμοδίου Υφυπουργού του.

Σημειώνουμε επιπροσθέτως πως η επίσημη αναφορά του κ. Υφυπουργού, ήτοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, για ευθανασίες αδεσπότων στην Γερμανία, γεγονός παντελώς ψευδές, έχει ήδη προκαλέσει πολλές επίσημες αντιδράσεις, και παρά το γεγονός ότι έχουμε προ μηνών προσκομίσει στο ΥΑΑΤ τις νομοθεσίες των κρατών – μελών της Ε.Ε τις σχετικές με τα ζώα, προς ενημέρωση των αρμοδίων.

Το ότι ο Υφυπουργός χωρίς καν να ελέγξει την αλήθεια των πληροφοριών του ενστερνίζεται πηγές ύποπτες καταδεικνύει επίσης γιατί η Χώρα μας έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και της αναξιοπιστίας.

Δυστυχώς όμως εκφράζουμε τον φόβο πως τις τελικές λύσεις, αν το νομοσχέδιο πάρει τελικά αυτή την κατεύθυνση, θα τις δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η πατρίδα μας θα έχει διασυρθεί για άλλη μια φορά, σε ένα ακόμα επίπεδο.

Για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Πρόεδρος, Αναστασία Μπομπολάκη 

Η Αντιπρόεδρος, Μάριζα Χριστοδούλου

Η Γραμματέας, Μαρία Χουστουλάκη

 

Για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 115 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η Πρόεδρος, Ελένη Γερνά

Ο Αντιπρόεδρος, Κώστας Γιτίσογλου

Η Γραμματέας, Βάσω Τάκη