leyko_iriasΠρος τον

Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου

Μέγαρο Μαξίμου Ηρώδου Αττικού 19

Τ.Κ. 106 74 Αθήνα

Email: dialogue@politicalforum.gr

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αποτελείται από 110 ενεργά ζωοφιλικά σωματεία και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και την ευζωία των ζώων, της ήμερης και της άγριας πανίδας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού στοχεύουμε τόσο στην ενεργοποίηση των υπεύθυνων πολιτειακών φορέων που διαχειρίζονται τα θέματα αυτά, όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε δημιουργήσει επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Μεταφορών και Επικοινωνιών) και έχουμε καταθέσει προτάσεις που, εάν υλοποιηθούν, θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα ζώα στην χώρα μας, θα βελτιώσουν την εικόνα της και θα βάλουν τέλος στον διεθνή διασυρμό της (βλ. επισυναπτόμενες διασυνδέσεις 2 & 3).

Παρά τις προσπάθειές μας αυτές και τις καλές προθέσεις των αρμοδίων με τους οποίους διατηρούμε επαφή, κάποια από τα αιτήματά μας καθυστερούν να υλοποιηθούν, ενώ πολλά βρίσκονται ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο. Συνέπεια της καθυστέρησης αυτής είναι η εξακολούθηση της διαπόμπευσης της χώρας μας και η μεγάλη ζημιά που έχει σαν αποτέλεσμα στον τουρισμό μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αιτούμεθα συνάντηση μαζί σας ώστε να σας ενημερώσουμε για την ζοφερή και τραγική θέση των μη ανθρώπινων συγκατοίκων μας και να σας γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις που καταθέσαμε στα προαναφερόμενα Υπουργεία, οι οποίες, εάν γίνουν αποδεκτές, θα οδηγήσουν σε ουσιαστική αλλαγή της μοίρας των ζώων στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και προάγει την «πράσινη ανάπτυξη» είναι καιρός να σταματήσει να αναλώνεται σε ευχολόγια και υποσχέσεις και να δείξει έμπρακτα τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη φύση και τη ζωή σε όλες της τις μορφές.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι μέσα σε ένα αντίστοιχο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν με μέλη της μεγάλης τουρκικής ζωοφιλικής οργάνωσης HYTAP (βλ. επισυναπτόμενη φωτογραφία).

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή (110) Ζωοφιλικών Σωματείων

H Γραμματεία

Αγγέλα Μπαρτσώκα

Μάριζα Χριστοδούλου

Αναστασία Μπομπολάκη

Ελένη Γερνά

Βάσω Τάκη

Μαρία Χουστουλάκη

Υρια Λιονάκη

Αλίκη Μακρυγιώργου

Ζωή Κοντού

Τηλ. Επικοινωνίας: 6942066884

Συνημμένα:

1_Φωτογραφία από την συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού με μέλη της μεγάλης Τουρκικής φιλοζωικής οργάνωσης HYTAP:

http://www.haytap.org/index.php/201102223128/english-content/%EF%BB%BF%EF%BB%BF%EF%BB%BFturkey-s-pm-urged-to-take-measures-on-animal-rights

2_Πολιτικό lobby που κατασυκοφαντεί την χώρα μας στο διαδίκτυο:

http://www.wagny.org/greece

3_ Άρθρο της Ελευθεροτυπίας, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «Κρίμα στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού – Ν. ΥΟΡΚΗ: θυμός για τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα και απειλές για τουριστικό μποϊκοτάζ

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=253523