logopfpologo_Syntonistikh

 

 

 

 

 

www.pansyn.org

pfpomospondia@gmail.com

Προς τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος 

Κοινοποίηση: 

Υπουργό

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κ.Αθανάσιο Τσαυτάρη

Αναπληρωτή Υπουργό

Κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Κα Παναγιώτα  Παπαδάκη

Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε.

Κα Χρυσουλα Δηλέ

Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Εισαγγελέας Πρωτοδικων

                                                                                                                                                                       Αρ.Πρωτ.0147/23.12.12

Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2012

Θέμα: Τήρηση κείμενης νομοθεσίας από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ως προς την ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων.

Κυρίες και κύριοι.

Στις 26. 05. 2012 δημοσιεύσατε στην αρχική σελίδα, της ιστοσελίδας του Ομίλου σας, www.koe.gr , όπως υπέπεσε στην αντίληψή μας, στον Εσωτερικό Κανονισμό σας, στο κεφάλαιο 2, άρθρο 26, ότι αποδέχεσθε εξίσου με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τη δερματοστιξία (τατουάζ). Από πού προκύπτει το δικαίωμα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος να αποδέχεται εναλλακτικά τη δερματοστιξία-τατουάζ?

Αυτό δεν είναι νόμιμο διότι αποδεκτή και υποχρεωτική είναι μόνον η ηλεκτρονική ταυτοποίηση, τόσο από το 2003 με την Υπουργική Απόφαση αριθμ.280241, όσο και με τις προβλέψεις του  Νόμου 4039/2012  που αναφέρει σαφέστατα :

α)στο άρθρο 6  (Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς) παράγραφος 1 : «Οι εκτρεφόμενοι, αναπαραγόμενοι ή οι προς πώληση σκύλοι και γάτες διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο, σημαίνονται υποχρεωτικά και καταχωρίζονται στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση του άρθρου 4»

β)στο άρθρο 5  (Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς) παράγραφος 1 : «Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: « α) να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή απόκτησή του,»

Δεν επιτρέπεται να εισάγεται στη χώρα μας σκύλος που δεν έχει σημανθεί ηλεκτρονικά και είναι επίσης υποχρεωτικό κάθε κουτάβι να σημανθεί ηλεκτρονικά πριν εγκαταλείψει τον τόπο γέννησής του, άρα πρέπει να σημανθεί από τον εκτροφέα του, στο χώρο του εκτροφέα. Δε γίνεται στο Νόμο ως προς την ηλεκτρονική ταυτοποίηση, κανενός είδους διαχωρισμός μεταξύ μικρών ή μεγάλων εκτροφέων. Όσοι παράγουν κουτάβια, όλοι υποχρεούνται να τα σημάνουν ηλεκτρονικά. Εσείς λοιπόν που εκπροσωπείτε τους εκτροφείς έχετε καθήκον να τους καθοδηγήσετε σωστά, ώστε να πράττουν τα όσα ο Νόμος ορίζει.

Δεν νομιμοποιείστε να αποδέχεσθε και να εγγράφετε σκύλους στο γενεαλόγιό σας που δεν είναι ταυτοποιημένοι ηλεκτρονικά.

Ζητάμε την άμεση αλλαγή και την κατάργηση της παράνομης παράκαμψης του Νόμου μέσω της αποδοχής σκύλων με τατουάζ, χωρίς ηλεκτρονική ταυτοποίηση.

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας άμεσα, καθώς θα αναγκαστούμε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό να τηρηθεί ο νόμος.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Πρόεδρος                         Η Αντιπρόεδρος                   Η Γραμματέας

Α.Μπομπολακη                 Μ.Χριστοδουλου                   Μ.Χουστουλακη


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Στρατηγικός στόχος της είναι να πιέσει την Πολιτεία να πάρει ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας πλήρως υλοποιήσιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τα ζώα με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, μέσα από αντίστοιχες καμπάνιες και εκπαιδευτικό υλικό. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 110 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία στη χώρα. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβίστικο τρόπο. Έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα των ζώων και αγωνίζεται καθημερινά και νυχθημερόν για την υλοποίησή τους. Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, πολιτικούς, που αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους φιλοζωικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Βασικός της στόχος είναι η αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία και την κουλτούρα των πολιτών απέναντι στα ζώα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την σχέση του ανθρώπου με αυτά. Ελπίζει ότι η χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό, θα χτίσει σταδιακά μια σύγχρονη, ισότιμη και ηθική σχέση με τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες προβήκατε ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα όσα καταδείχθηκαν στην παρούσα επιστολή μας. Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):

pfpomospondia@gmail.com

Π.Φ.Π.Ο.

Λύκτου 7, ΤΚ.71307

Ηράκλειο Κρήτης

…………….

…………….

Με εκτίμηση

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

 

https://www.animalscare.gr/laws