Μετά από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων στην δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου,για θανατώσεις γατιών από σωφρονιστικό υπάλληλο με τη χρήση αεροβόλου όπλου μέσα στον περίβολο της Ψυχιατρικής Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, η Π.Φ.Π.Ο. προβαίνει σε καταγγελία και ζητά με επιστολή της από την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά την ποινική δίωξη του υπαλλήλου για θανάτωση ζώων και παράνομη οπλοχρησία.


Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έναν σωφρονιστικό υπάλληλο να πυροβολεί γάτες με αεροβόλο όπλο στον περίβολο της Ψυχιατρικής Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού είδαν χθες το πρωί ο Αντώνης Παπάζογλου και δύο ακόμα εργαζόμενοι του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Ο κ. Παπάζογλου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι χθες λίγο πριν τις 11:30 μετέφεραν φάρμακα και άλλα προϊόντα φροντίδας για τους οροθετικούς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος».

Αφού πέρασαν τον πρώτο έλεγχο και μπήκαν στον περίβολο είδαν σε απόσταση 12 μέτρων τρεις άνδρες να στέκονται στο προαύλιο της Ψυχιατρικής Πτέρυγας, ενώ στο έδαφος παρατήρησαν πως υπήρχε αίμα φρέσκο.

koryd

Μέσα σε δευτερόλεπτα και καθώς αναρωτιόντουσαν από πού μπορεί να προέρχονται τα αίματα άκουσαν τον ήχο, τον συριγμό που βγάζει το αεροβόλο όπλο και είδαν μια γάτα να τρέχει για να κρυφτεί.

Τα μέλη της «Θετικής Φωνής» παρατήρησαν ότι ο ένας εκ των ανδρών, που στεκόταν μαζί με τους άλλους δύο λίγα μέτρα πιο πέρα, είδε ότι τον κοιτούσαν επίμονα, γι’ αυτό και προσπάθησε να κρύψει το μακρύκανο όπλο, το οποίο είχε μόλις χρησιμοποιήσει.

Όταν ο κ. Παπάζογλου μπήκε στο κτίριο του νοσοκομείου ενημέρωσε την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ιδρύματος Ελευθερία Ασήμου για ό,τι μόλις είχε συμβεί. Μάλιστα από το παράθυρο του κτιρίου είδαν ξανά τον συγκεκριμένο άνδρα, τον οποίο και αναγνώρισαν – αφού είναι ευρέως γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση μέσω της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος – να σημαδεύει και να πυροβολεί και πάλι γάτες, που ήταν στον περίβολο.

Για το έγκλημα οι αυτόπτες μάρτυρες δεν έχουν κάνει καταγγελία στην Αστυνομία. Το www.zoosos.gr, που έχει στη διάθεση του το όνομα του δράστη, ενημερώθηκε αρχικά για ό,τι έχει συμβεί από τον διευθυντή της «Θετικής Φωνής» Γιάννη Λιβανό, ο οποίος ζήτησε και τη συνδρομή μας στη δημοσιοποίηση του.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε επικοινωνήσει ήδη με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), η οποία με παρέμβαση της στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα ζητάει να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο δράστης να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Θυμίζουμε ότι για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία. Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει ποινές φυλάκισης (εξαγοράσιμες), χρηματικές ποινές αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιήθηκε ή θανατώθηκε.

Ο συγκεκριμένος δράστης, που είναι δημόσιος λειτουργός και εργάζεται σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως είναι η Ψυχιατρική Πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, δεν επιτρέπεται να μείνει ατιμώρητος.

αναδημοσίευση από www.pfpo.gr