Εχθές ειδοποιηθήκαμε από το κτηνιατρείο του κου Ξανθουδάκη ότι δύο Δανέζες τουρίστριες που έκαναν διακοπές στα Χανιά,βήκαν μια γατούλα σε άθλια κατάσταση και την πήγαν στο κτηνιατρείο για ευθανασία.

Η γατούλα όμως έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει αλλά οι τουρίστριες δεν είχαν τη δυνατότητα να την περιθάλψουν,καθώς σήμερα επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

gata

Η γατούλα βρέθηκε στο χώρο που διέμεναν κατά την παραμονή τους στα Χανιά.Όταν τη βρήκαν,μίλησαν με τους υπεύθυνους του χώρου διαμονής τους,αν υπήρχε δυνατότητα να την περιθάλψουν καλύπτοντας αυτές όλα τα έξοδα.

Η απάντηση ήταν αρνητική και τους πρότειναν να της κάνουν ευθανασία για να μην “υποφέρει”.Ρώτησαν τους υπόλοιπους υπαλλήλους και τους άλλους ενοίκους αλλά κανείς δεν ήθελε να φροντίσει τη γατούλα.

gata1

Όταν πήγαν στο κτηνιατρείο ήταν αποφασισμένες να την ευθανατώσουν για να μην αργοπεθάνει αβοήθητη και σε φρικτούς πόνους. Η κτηνίατρος όμως τους είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε ευθανασία,αφού υπήρχαν πολλές ελπίδες να γίνει καλά.Τότε,έβαλαν τα κλάμματα και παρακαλούσαν την κτηνίατρο να την περιθάλψει και μετά να την ελευθερώσει.

Αναλάβαμε τη γατούλα και την φιλοξενεί μέλος του συλλόγου μας.

Όταν πήγαμε να την παραλάβουμε,σοκαριστήκαμε από την εικόνα.

Η γατούλα είχε εγκαύματα στο σώμα,που όπως μας εξήγησε η κτηνίατρος προήλθαν από λάδι-άλλωστε ήταν βουτηγμένη στο λάδι και παρόλες τις προσπάθειές μας να της το αφαιρέσουμε με μπάνιο,δεν καταφέραμε και πολλά πράγματα.

Το χειρότερο ήταν όμως το στόμα της αφού ήταν καμμένο εσωτερικά από οξύ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει και να κλείσει το στόμα της.

gatojy

Τα τραύματα θα επουλωθούν με την κατάλληλη αγωγή που ξεκινήσαμε-τώρα τρέφεται με ορό,βιταμίνες και σύριγγα- και αν δεν έχει έγκαυμα στον οισοφάγο σε λίγο καιρό θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Οι τουρίστριες κάλυψαν όλα τα έξοδα,μας διαβεβαίωσαν ότι θα πληρώσουν και ότι άλλο χρειαστεί και αν τελικά τα καταφέρει θέλουν να την υιοθετήσουν και να τη στείλουμε στη Δανία.

Είναι ένα πολύ φιλικό και χαδιάρικο πλάσμα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει γιατί φαίνεται γεμάτη όρεξη για ζωή. 

Σήμερα άρχισε να καθαρίζει και τη γούνα της προσπαθώντας να ξαναγίνει η όμορφη λευκή γάτα που ήταν κάποτε.