Απίστευτες σκηνές φρίκης έζησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών σήμερα ,όταν μετέβησαν στον χώρο , όπου μαρτύρησαν τα 20 ζώα του σχιζοφρενή(?) δολοφόνου εκπαιδευτή.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι οτι υπήρχαν” ζωντανα” 3 ακόμη σκυλιά σε κωματώδη κατάσταση, τα οποία οι αστυνομικοί δυστυχώς δεν τόλμησαν να τα πάρουν μαζί τους προκειμένου να γινει προσπάθεια μήπως και σωθούν. Παραμένουν εκεί ακόμη, σκιές του εαυτού τους .

Μόλις τώρα ξεκινά ομάδα εθελοντών από την ΜΚΟ Ζωφόρος του Ηρακλέιου αλλά είναι άγνωστο τι θα αντιμετωπίσουν.

Η περιγραφή των αστυνομικών οργάνων για το τι αντίκρυσαν όταν πήγαν στον χώρο είναι φρικιαστική. Κατακρεουργημένα ζώα παντού , είναι αδύνατο να πλησιάσει κανείς δίχως μάσκα λόγω της εμετικής δυσοσμίας που υπάρχει σε όλο τον χώρο.Τόπος μαρτυρίου για τόσα ζώα .

Επιτακτική είναι η ανάγκη το κράτος να θεσπίσει προυποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή. Ούτως ή άλλως σε χιλιάδες ζώα ασκείται έντονη βία, με πνίχτες, με άλλα όργανα, προκειμένου να ” πειθαρχήσουν” τα ζώα , να τα καταβάλουν ώστε να εκτελούν ο, τι τα διατάζει ο ” εκπαιδευτής”. Η εκπαίδευση του ζώου ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται παρουσία του ιδιοκτήτη, να μην ασκέιται κανενός είδους βία , αλλά με την μέθοδο της επιβράβευσης το σκυλί να μπορεί με την θελησή του να εκτελεί κάποιες εντολές.

Η θετική εκαίδευση είναι η λύση και οχι η δημιουργία πόνου στο ζώο για να γίνεται υποχείριο στις ανθρώπινες εντολές.

Το Υπουργείο ας λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα ακόμη και με έκδοση Υπουργικής Απόφασης και να θεσπίσει τις προυποθέσεις για την άσκηση του επαγέλματος του εκπαιδευτή.

Τόσο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όσο και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προσόντα που π΄ρπει να διαθέτει ενας εκπαιδευτής όσο και τις προυπο΄θεσεις για να πάρεια ΑΔΕΙΑ εκαπιδευτή από κρατικές αρχές.

Αναστασία   Μπομπολάκη