Τον Ιούλιο ενημερωθήκαμε για ένα μεγαλόσωμο σκύλο που περιφερόταν στην Αγυιά και είχε σκληρούς όγκους στο κεφάλι του.

Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο,όπου διαπιστώθηκε ότι του έριξαν οξύ στο κεφάλι και έπρεπε να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις,ενώ δεν είχε τσιπάκι και δεν τον αναζήτησε κανείς.

Από την πρώτη μέρα τον λατρέψαμε εξαιτίας του χαρακτήρα του.

Δεν τον λατρέψαμε όμως μόνο εμείς,αλλά και όσοι τον γνώριζαν.

Τις μέρες εκείνες βρισκόταν στην πόλη μας ο ακτιβιστής – πρώην- Ευρωβουλευτής Stefan Eck,ο οποίος ενημερώθηκε από το σωματείο “Το Νησί” για την περίπτωση του “big boy Simba” και θέλησε να βοηθήσει.

H ιστορία του ταξίδεψε στην Ευρώπη,η φινλανδική οργάνωση “Hard luck paws” κάλυψε όλα τα έξοδα της νοσηλείας  και της στείρωσής του,ενώ φιλοξενούνταν αρκετό καιρό από αγγλίδα εθελόντρια που διαμένει μόνιμα στον Αποκόρωνα.

Και κάπως έτσι τον είδε η Μίρα,από την Ολλανδία…

Και το “big boy”,αυτός ο αγαθός γίγαντας, απέκτησε δική του οικογένεια που αδιαφορούσε για τις ουλές του και για το γεγονός ότι είναι περίπου 4 ετών.

Ο Harvey -πλέον- σήμερα,ζει με μια οικογένεια που έχει ακτιβιστική δράση.Είδαν λοιπόν ότι η ηρεμία του,η τρυφερότητά του και ο υπέροχος χαρακτήρας του, θα μπορούσαν να κάνει καλό σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας.

Αφού παρέλασε καμαρωτός μπροστά από τον πάστορα,επισκέπτεται συχνά ένα κέντρο ασθενών με αλτσχάιμερ και είναι τόσο αγαπητός,κάθεται ώρες με τους ασθενείς και απολαμβάνει τα χάδια τους,ακούει ιστορίες και όλοι περιμένουν την επόμενη επίσκεψη.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα πλάσματα στο δρόμο,μην τα προσπερνάτε!!!

Για τον Harvey ενδιαφέρθηκαν πολλοί…Κατερίνα,Εύα,Έφη,Κυριακή,Γιώργο,Ίριδα,Rebecca,Sharon ευχαριστούμε!!

Μαζί μπορούμε περισσότερα!

                                                               Σύλλογος “η προστασία των ζώων”