Η ΠΦΠΟ ξεκίνησε από τις αρχές του 2015 εκστρατεία με στόχο την νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Ελλάδα, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα.

Η εκτροφή αυτή είναι μία περιβαλλοντικά επιβλαβής, φιλοζωικά μη ηθική, κοινωνικά ματαιόδοξη και οικονομικά ατελέσφορη παραγωγική διαδικασία, όπως αναλύεται στο συνοδευτικό «Κείμενο Θέσεων» της εκστρατείας μας.

Η Ελληνική Πολιτεία, και η παρούσα Βουλή, πρέπει ΤΩΡΑ να σχεδιάσει τη μετάβαση των τοπικών κοινωνιών οι οποίες εξαρτώνται από τη γουνοποιεία στην «Εποχή-Μετά-Τη-Γούνα».

furnew

Είναι πλέον καιρός ΚΑΙ η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών οι οποίες έχουν απαγορεύσει την εκτροφή και θανάτωση ζώων για να εξυπηρετηθεί η ανθρώπινη ματαιοδοξία (Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ελβετία, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Βέλγιο, Γερμανία)

Η ΠΦΠΟ, λοιπόν, ξεκινά εκστρατεία και σειρά δράσεων/ενεργειών για να μπει πλέον ένα τέλος στην εκτροφή γουνοφόρων ζώων στην Ελλάδα: Το απαιτεί η ηθική μας, το απαιτεί η λογική.

Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής την οποία καλούμε να υιοθετήσει ψήφισμα αποδοκιμασίας της έκθεσης γούνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 27 Μαρτίου και ακολουθούν κλιμακούμενες και άλλες ενέργειές μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα νέα της εκστρατείας , δείτε τη σελίδα της ΠΦΠΟ στο FB:

https://www.facebook.com/stopfurfarminginGreece

http://www.pfpo.gr/na-apagoreutei-i-ektrofi-gounoforon-zoon-stin-ellada/

http://www.pfpo.gr/fur-excellence-in-athens-2015-i-epelasi-tis-mataiodoxias/

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία