Το προηγούμενο Σάββατο δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ότι  στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας άγνωστος άνδρας  τραυμάτισε ένα μικρόσωμο σκυλάκι αλλά δεν σταμάτησε να το βοηθήσει.

Το συμβάν έγινε στον κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο της Αγίας Μαρίνας και οι παραβάσεις του άνδρα ήταν αρκετές.

Παρόλο που η περιοχή είναι κατοικημένη και πολυσύχναστη αυτή την εποχή,ο άνδρας κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα.Κατά τη διάρκεια αντικανονικής προσπέρασης και μη έχοντας ορατότητα, χτύπησε το ζώο αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να ανακόψει την πορεία του.

Περίοικοι που είδαν το περιστατικό,σημείωσαν την πινακίδα του αυτοκινήτου ενώ ο καταγγέλλων-που βρισκόταν έξω από τον χώρο εργασίας του,όταν συνέβη- τον ακολούθησε.Αρκετά μέτρα πιο πέρα,ο άνδρας σταμάτησε για να ελέγξει αν …είχε υποστεί ζημιά το αυτοκίνητό του!!!

Τότε τον πλησίασε ο καταγγέλλων και του είπε αν μπορεί να βοηθήσει το σκυλάκι και να το μεταφέρει στον κτηνίατρο γιατί αυτός εργαζόταν.Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική γιατί όπως είπε “βιαζόταν” και ήταν προκλητικός όταν του γνωστοποιήθηκε ότι θα του κάνουν καταγγελία.Χαρακτηριστικά απάντησε: “Κάντε ότι θέλετε”.

Δυστυχώς το μικρό αρσενικό σκυλάκι,κατέληξε πριν προλάβουν να το μεταφέρουν στο γιατρό.Πρόκειται για ένα ημίαιμο τζακ ράσελ,άσπρο καφέ,με αλυσιδάκι στο λαιμό.

Δε γνωρίζουμε αν ήταν δεσποζόμενο και ο κηδεμόνας το είχε αφήσει να κάνει τη “βόλτα” του χωρίς επίβλεψη,αν είχε χαθεί ή αν ήταν πρόσφατα εγκαταλελλειμένο γιατί οι περίοικοι δεν το αναγνώρισαν.

Ο σύλλογός μας έκανε καταγγελία στο ΑΤ Γαλατά για τον εντοπισμό του δράστη-ο οποίος εντοπίστηκε-και ζήτησε την βεβαίωση των διοικητικών προστίμων και την ποινική του δίωξη.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που δεν αδιαφόρησαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν το σκυλάκι αλλά κυρίως τον καταγγέλλοντα που κατέθεσε επώνυμα ώστε να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο δράστης.

Δυστυχώς η υπερβολική ταχύτητα μας κάνει καθημερινά να μετράμε πολλά θύματα,ανθρώπινα και μη.

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης και τις μαρτυρίες των κατοίκων