Είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο Χανίων αποτελεί μία από τις εστίες εγκατάλειψης των νεογέννητων ζώων, με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού των ζώων που διαβιούν στην περιοχή και τη δημιουργία πολλαπλών προβλημάτων.

Έχουμε επανειλημμένα προτείνει ότι, για να πάψει η ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων στον χώρο του Νοσοκομείου, είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν τα εξής από την Διεύθυνση του Νοσοκομείου:

nosokomeio1

– Καλύτερη αστυνόμευση του χώρου του Νοσοκομείου, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες

– Τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης, στην είσοδο του Νοσοκομείου και γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις, με αντίστοιχη σήμανση – προειδοποίηση ότι ο χώρος παρακολουθείται

– Τοποθέτηση πινακίδων σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου ότι απαγορεύεται αυστηρά από τον Νόμο η εγκατάλειψη ζώων με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη, χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο 300ευρώ ανά ζώο [ Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 4235/2014 ].

– Ενημέρωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου για τα παραπάνω, ώστε να καθίσταται σαφές ότι απαγορεύεται η εγκατάλειψη ζώων και ότι επιβάλλεται να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.

– Παράλληλα, να υποβληθεί αίτημα προς τον Δήμο Χανίων, να αναλάβει την στείρωση και των εμβολιασμό των ζώων που ήδη διαβιούν σε αυτό τον χώρο.

Παρόλο που οι ως άνω προτάσεις έχουν εδώ και καιρό συζητηθεί, η Διεύθυνση του Νοσοκομείου δεν είχε προβεί σε καμία πράξη…

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε εχθές όταν επισκεπτόμενοι το χώρο του νοσοκομείου είδαμε ότι έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες στη νότια πύλη για τη μη εγκατάλειψη ζώων.

Είναι και αυτό μια αρχή…Περιμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες…