leyko_iriasΚάτοικος του χωριού Βλαχέρνας Αρκαδίας πυροβολεί αδέσποτο και κτυπά παιδί.

Πριν λίγες ημέρες κάτοικος της Βλαχέρνας , δανείζεται καραμπίνα από διπλανό του για να σκοτώσει ενα αδέσποτο σκυλάκι.Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων το αδέσποτο δεν ενοχλούσε ποτέ κανένα και ταίζοταν από αλλοδαπή κάτοικο του χωριού αυτού.Καλεί το αδέσποτο σχεδόν μέσα στην αυλή και αρχίζει να το πυροβολεί.Τα σκάγια εκτός από το ζώο κτυπούν και διερχόμενο παιδάκι, το οποίο βρέθηκε με τρεις σφαίρες , στο χέρι, το πόδι και ψηλά στην πλάτη.Το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται οτι τα σκάγια του προκάλεσαν ευτυχώς ελαφρές σωματικές βλάβες. Το σοκ που έχει υποστεί ο μικρός μαθητής είναι μεγάλο.Το σκυλάκι δέχεται και αυτό σκάγια, χωρίς αυτά να το σκοτώσουν και πονεμένο, αρχίζει να γλύφει τις πληγές του.Οι αδίστακτοι καραμπινοφόροι, το παίρνουν και το σκυλί έκτοτε αγνοείται, προφανώς το πυροβόλησαν και το σκότωσαν κάπου μακριά.Ομως οι τραγικές καταστάσεις δεν σταματούν εκείΟ παππούς του παιδιού, μετά το σοκ που υπέστη από την περιπέτεια του εγγονού του, δεν αντέχει και αποβιώνει.

Ανατρέχοντας σε site για την Βλαχέρνα, βλέπουμε οτι προκειται για ενα μικρό χωριό, 250 κατοίκων, όπου σχεδόν όλοι οι άντρες είναι κυνηγοί και οπλοφορούν.Αντιγράφουμε από το site τους

” ΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ…Το κυνήγι ως γνωστόν ξεκίνησε και οι κυνηγοί της Βλαχέρνας έχουν αρχίσει και μετρούν την «σοδειά τους». Το vlaxerna.gr τους παρακολουθεί από κοντά και εύχεται σε όλους καλά κυνήγια και πάντα με τα ταίρια τους…”

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά.

Πόσο εύκολα δίνονται οι άδειες κατοχής όπλου, σε ενα τόσο μικρό χωριό με τόσους πολλούς κυνηγούς.

Είχε άδεια αυτός που δάνεισε την καραμπίνα στον άνθρωπο που τραυμάτισε το παιδί και το σκυλί ?

Τι διώξεις έχουν ασκηθεί από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, για ποιες αιτίες και εναντίον ποίων ?

Ασκήθηκε μήνυση και κατά ποίων ΚΑΙ για τον τραυματισμό του άτυχου ζώου ?

Διεξάγεται έρευνα για το που βρίσκεται τώρα το σκυλί, το οποίο έχει εξαφανιστεί ?

Πως είναι δυνατόν να διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές μέσα στην καρδιά του χωριού ?

Πως είναι δυνατόν μπροστά στα μάτια παιδιών και ανθρώπων κυνικά να πυροβολούν αδέσποτα ζώα ?

Που βρισκόμαστε , στο Σικάγο ?

Πολλές φορές τα φιλοζωικά σωματεία έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τις φόλες όσο και για τους πυροβολισμούς εναντίον ζώων και πόσο πιθανόν είναι να τραυματιστούν ή δηλητηριαστούν και άνθρωποι.

Περιμένουμε από τον Δήμο , που ανήκει η Βλαχέρνα, την Αστυνομία και την Εισαγγελία να μας δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά μας και να μας ενημερώσουν για τις ενέγειές τους και για το που βρίσκεται το ζώο.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρέμβουν.

Περιμένουμε να επαναξεταστούν οι άδειες οπλοφορίας των κατοίκων της Βλαχέρνας.

Οταν κάποιος δανείζει το όπλο του έτσι απλά για να πυροβολούνται αδέσποτα, όταν αυτός που πυροβόλησε ρίχνει στοψαχνό και όποιον πάρει ο χάρος, όταν μπροστά στα μάτια παιδιών πυροβολούν , τότε κάτι δεν πάει καλά με το καθεστώς των αδειών στην Βλαχέρνα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ & Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ