pidΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η Πανελλαδική φιλοζωική οργάνωση Animal Action (πρώην GAWF) λανσάρει στο διαδίκτυο τη νέα της ενημερωτική καμπάνια ‘O Πηδηχτούλης’.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Animal Action έχει στα χέρια της ένα δικό της διαφημιστικό μήνυμα προκειμένου να ενημερώσει το ελληνικό κοινό για μια από τις βασικότερες αρχές της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου – τη ΣΤΕΙΡΩΣΗ.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί από πού προκύπτουν όλα τα αδέσποτα; Η εμπειρία της Animal Action που δρα στην Ελλάδα από το 1959, επιβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό προκύπτει από τα αστείρωτα, ιδιόκτητα ζώα. Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή: η σκυλίτσα μένει έγκυος, γεννιούνται πανέμορφα, υγιέστατα κουταβάκια που όμως κανείς δεν επιθυμεί να υιοθετήσει. Ο ιδιοκτήτης αδυνατώντας να τα συντηρήσει, τα εγκαταλείπει στο δρόμο στην τύχη τους….

Στόχος της Animal Action είναι να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ότι η στείρωση δεν είναι μόνο επιλογή αλλά και υποχρέωση! Η νέα νομοθεσία (4039/2012 αρ.5 παρ. 1.ζ.) υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να μεριμνά για τη στείρωση του κατοικιδίου του. Η στείρωση έχει μόνο πλεονεκτήματα για το ίδιο το ζώο. Συγκεκριμένα:

· προστατεύει από ασθένειες των γεννητικών οργάνων όπως πυομήτρα και καρκίνο, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

· επιφέρει ορμονική ισορροπία καθιστώντας το ζώο λιγότερο επιθετικό, μειώνοντας τις τάσεις φυγής και τους γάτο- ή σκυλοκαβγάδες.

· μειώνει το ανεπιθύμητο ΄καβαλίκευμα’ κατά 70% που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να μας φέρει σε αμηχανία …

Τέλος, στειρώνοντας το ζώο μας συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο διότι αποφεύγονται έτσι ανεπιθύμητες γεννήσεις που προσθέτουν στον ήδη αυξημένο αδέσποτο πληθυσμό.

Η κινητή ομάδα κτηνιάτρων της Animal Action δρα ‘πυροσβεστικά’ με μαζικά προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων εκεί που σημειώνεται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους κυρίως σε περιοχές εκτός Αθηνών. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδεσπότων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια!

«Ελπίζουμε το μήνυμα του νέου μας διαφημιστικού να έχει την επιθυμητή απήχηση και να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες ζώων σε μια πιο υπεύθυνη στάση βοηθώντας το ίδιο τους το ζώο αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Η Animal Action είναι εδώ για όλους όσους θέλουν να μας συμβουλευτούν και να μάθουν περισσότερα.» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Animal Action, Αμαλία Σωτήρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαφημιστικό σποτ είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας της διαφημιστικής ομάδας της FRANK και της εταιρείας παραγωγής IMAGINA. Τέλος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδοκιμάζει το διαφημιστικό καθώς είναι ευθυγραμμισμένο με την νέα νομοθεσία.

Η προστασία των ζώων είναι πολιτισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες.

Το εν λόγω τηλεοπτικό σποτ υποβλήθηκε για έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα. Δυστυχώς, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, απορρίφθηκε. Το αφήνουμε στη δική σας κρίση.

Δείτε εδώ τον Πηδηχτούλη: http://www.youtube.com/watch?v=q_btLDSb_DA&feature=plcp

{youtube}q_btLDSb_DA&feature{/youtube}

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κα. Eυγενία Ματαράγκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Animal Action

Τηλ. 210 – 3840010 E-mail: info@animalactiongreece.gr

Σχετικά με τη Animal Action

H Animal Action (πρώην GAWF), ιδρύθηκε το 1959 και είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο. Αριθμός Πρωτοδικείου είναι ο 63793/505

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα.

Το Animal Action σαν μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση αναλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

• Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων: η στείρωση είναι ο μόνος ανθρώπινος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώω. Η κινητή κτηνιατρική μας ομάδα στειρώνει αδέσποτα ζώα σε όλη την Ελλάδα κυρίως όμως σε περιοχές που δεν υπάρχει κτηνίατρος.

• Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών: η ειδικευμένη σε ιπποειδή κινητή κτηνιατρική ομάδα της Animal Action διοργανώνει εκστρατείες περίθαλψης αλλά και εκπαίδευσης γύρω από την φροντίδα των αγαπημένων μας αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών και πόνι.

• Εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά για να δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς φιλόζωους.

• Ομάδες Πίεσης (lobbying): Εφαρμογή και βελτίωση των νόμων που αφορούν στα ζώα. Μεγάλη επιτυχία της Animal Action σημειώθηκε με την ψήφιση του τελευταίου νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την προστασία των ζώων, καθώς, με πανευρωπαϊκή πρωτιά, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θέαμα και άλλες συναφείς δραστηριότητες (π.χ. τσίρκο, δελφινάρια, κλπ)!

• Εκστρατείες υπέρ της προστασίας των παραγωγικών ζώων (αυγά, μεταφορά ζώων, κλωνοποίηση) ως αποκλειστικός εκπρόσωπος του Eurogroup for Animals.

Ο οργανισμός μας δεν επιδοτείται από το κράτος και υποστηρίζεται από μέλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάνω από 50 χρόνια φιλοζωικής δράσης στην Ελλάδα

www.animalactiongreece.gr