Η Ομοσπονδία μας (ΠΦΠΟ) χρόνια τώρα συνεργάζεται με την Animal Action, Αγγλικό Φιλοζωικό Οργανισμό με παράρτημα στην Ελλάδα , για τα θέματα των ζώων.

O σύλλογός μας “Η Προστασία των Ζώων” στα Χανιά και φέτος ασχολήθηκε με την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης αλλά και χρήσιμων συμβουλών σε ιδιοκτήτες και ομάδες που έχουν άλογα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κυρία Νατάσα Μπομπολάκη μαζί με το κλιμάκιο της Animal Action και με επικεφαλής την κτηνίατρο κα Ελίζα Γκέσκου και άλλους κτηνιάτρους ιπποειδών, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 18 άλογα.

ALOGA

Στα ζώα αυτά παρασχέθηκε πολλαπλή βοήθεια κυρίως στα δόντια, στις οπλές, σε δερματικά προβλήματα και βέβαια δόθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες κτηνιατρικές συμβουλές για την διατροφή των άλογων,την αποπαρασίτωση και εμβολιασμό τους , και τη γενικότερη  περιποίησή τους.

Στον Στύλο και στους Αρμένους το κλιμάκιο κτηνιάτρων της Animal Action είδε , εξέτασε και βοήθησε 8 άλογα, τα οποία ανήκαν σε ιδιώτες.

Στην Χρυσοπηγή εξετάστηκαν τα 5 μουλάρια της Δασικής Υπηρεσίας που προσφέρουν σημαντική βοήθεια καθώς εργάζονται το καλοκαίρι στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Και τέλος στον Βάμο, στην Κιβωτό του Νώε , βοηθήθηκαν 3 πόνυ και 2 άλογα , που ανήκουν στην επιχείρηση που διατηρείται εκεί.

ALOGA1

Ειδικότερα στην Κιβωτό του Νώε, όπου κατά τα τελευταία χρόνια αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που διαμαρτύρονταν για την όχι καλή εικόνα που εξέπεμπαν τα ζώα , το κλιμάκιο της Animal Action αφιέρωσε χρόνο να ενημερώσει τον νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το προσωπικό της για την σωστή διατροφική ανάγκη των αλόγων, τα οποία ήταν πολύ αδύνατα σε αντίθεση με τα 3 πόνυ που ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση , για την αναγκαία αποπαρασίτωση αυτών, τις ιδιαιτερότητες των πόνυ καθώς και τρόπους για την καθημερινή απαραίτητη περιποίησή τους.

ALOGA2

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη,όπως το κατέγραψε η κάμερα της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης

{youtube}9f3CNzxAK9I{/youtube}