29-06-2014-143Στις 28 και 29 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ και Μεικτών Ομάδων που διοργάνωσε η Καλλιτεχνική Εταιρία “Δρυάδες εν Πλω”.

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής ώστε να καλλιεργηθεί ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση. Η συνύπαρξη στη σκηνή για πρώτη φορά σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κουστούμια.
Οι ομάδες χορού ατόμων με αναπηρία μέσα από τα χορευτικά τους δρώμενα, χάρισαν ένα ηχηρό δίδαγμα ζωής, πως η δύναμη, το πείσμα, τα αγνά συναισθήματα, η χαρά, η επιθυμία, το όνειρο και η αγάπη, αποτελούν το μεγαλείο της Ζωής, το οποίο όλοι ανεξαιρέτως δικαιούμαστε να απολαύσουμε.

Festival-052

Η Π.Φ.Π.Ο., έμπρακτη υποστηρίκτρια της ισότητας-ως αξία δικαιοσύνης και έννοια ανθρωπισμού- και της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων, συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή ως χορηγός.

051

Εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, “Φιλοκάρδι”, παραβρέθηκαν στο σημείο και λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο για τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

149

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ”Δρυάδες εν Πλω” ευχαρίστησε όλους τους ιδιώτες χορηγούς και τους εθελοντές που στα πλαίσια των πράξεων προσφοράς στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία του.
www.pfpo.gr