xrysh_akthΜεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί  τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της πρόθεσης του Δημάρχου Αγ.Νικολάου να προβεί σε σφράγιση του ιδιωτικού καταφυγίου της κας Τζόαν Ραπάνη με το πρόσχημα ότι υπάρχουν “πολεοδομικές παρατυπίες στο καταφύγιο”.Ο δήμος Αγίου Νικολάου είναι ένας από τους δήμους στους οποίους δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τα αδέσποτα.Σε αίτημα των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής αλλά και της ΠΣΕΖΣ για συνάντηση με τον δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το καταφύγιο ο δήμαρχος απάντησε “ότι έχει σημαντικότερα καθήκοντα”.Μετά από αυτό η Συντονιστική Επιτροπή απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο με τον σκωπτικό τίτλο :ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ και στην οποία αναφέρεται:

“Κύριε Δήμαρχε,

Έτυχε ποτέ να ακούσετε την ρήση ότι « η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι ύψιστη ένδειξη πολιτισμού»;

Το επικαλούνται συχνά και οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι..

Αντιλαμβάνεστε μήπως ότι η τήρηση των πολιτιστικών και ανθρώπινων αξιών είναι το ύψιστο καθήκον ενός Δημοτικού Άρχοντα;

Η άρνηση σας λοιπόν να δείτε εσείς ο ίδιος τα φιλοζωικά σωματεία και τους πολίτες του Δήμου σας καθώς και το Δευτεροβάθμιο όργανο τους την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία , για το θέμα του ενδιαιτήματος ζώων της κας Τζόαν Ραπάνη με το επιχείρημα , ότι έχετε άλλα σημαντικότερα καθήκοντα, δεν τιμά καθόλου τον Δήμο σας , αντιθέτως αποδεικνύεται ότι ζητήματα πολιτισμού σας αφήνουν αδιάφορο , σας κατατάσσει δε στην απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή υποκουλτούρα αυτών που θεωρούν τα ζώα μιάσματα ή πρόβλημα προς εξοβελισμό.

Η ελεεινή εικόνα της Χώρας μας στην Ευρώπη και αλλού και ιδιαίτερα της Κρήτης θα έπρεπε να είναι βασικό σας μέλημα και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αποδεχτείτε την πρόσκλησή μας για συνάντηση μαζί σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Χρόνια τώρα το θέμα των αδέσποτων ζώων , βασική αρμοδιότητα των Δήμων , και στον δικό σας Δήμο έχει αφεθεί στους ώμους απλών πολιτών , που δεν ανέχονται να βλέπουν να κακοποιείται καθημερινά η ίδια η ζωή.

Το λιγότερο λοιπόν το οποίο θα έπρεπε να κάνετε είναι να στηρίζετε τουλάχιστον ηθικά τον εθελοντισμό , αφού μέχρι τώρα σας απάλλαξε από μια υποχρέωσή σας , αυτή της πρόνοιας για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Εσείς όμως διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, και ενώ κυρίως και πρωτίστως εσείς παρανομείτε έναντι της κοινωνίας αλλά και της κείμενης νομοθεσίας , ανακαλύπτετε ξαφνικά πολεοδομικές παρατυπίες στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων της κυρίας Τζόαν Ραπάνη , προβαίνετε σε αχαρακτήριστες ενέργειες εις βάρος της και εις βάρος των ζώων , δίνετε μαθήματα νομοταγούς πολίτη , ενώ εσείς και ο Δήμος σας είστε ο υπ αριθμόν ένας παρατυπων.

Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε, αλλά αν δεν σκύψετε με αγάπη και με την προσήκουσα προσοχή πάνω από το θέμα , εσείς ο ίδιος, αν δεν βρείτε την λύση που αρμόζει και συνεχίσετε να επικαλείστε υποκριτικά και επιλεκτικά τους νόμους θα είσαστε απολύτως υπεύθυνος για ο, τι συνέπειες προκύψουν , από το κλείσιμο του καταφυγίου της κας Ραπάνη.

Ήδη , οι μεγαλύτεροι Φιλοζωικοί και Περιβαλλοντικοί Οργανισμοί της Ευρώπης έχουν ενημερωθεί για την στάση του Δήμου σας και θα συνεχίσουν να ενημερώνονται, με σημαντικές συνέπειες για τον τουρισμό της περιοχής.

Ήδη η στάση σας καυτηριάζεται από εκατοντάδες πολίτες της Χώρας μας που ασχολούνται με την προστασία της ίδιας της ζωής και έχουν πληροφορηθεί την κίνησή σας για κλείσιμο του καταφυγίου ή την πρόθεσή σας για επιβολή βαριών προστίμων σε ανθρώπους που αφενός υποκαθιστούν την ανυπαρξία του Δήμου αφετέρου κάνουν το αυτονόητο, προστατεύουν έμβια πλάσματα , έστω και αν αυτά είναι ζώα ,σύμφωνα με την τριτοκοσμική « κουλτούρα» του Έλληνα , που η ανευθυνότητα του ανθρώπου έχει δημιουργήσει.

Γι αυτό αιτούμαστε πριν προχωρήσουμε σε καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της Ε.Ε. και ειδικότερα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Ποτόκνικ , βρείτε την σωστή λύση, στεγάστε σε δικό σας , σωστό καταφύγιο τα ζώα αυτά, όπως προβλέπει και ο πρόσφατος νόμος 4039/2012 για την προστασία των αδέσποτων ζώων και μέχρι τότε στηρίξτε την αφιλοκερδή, ηθική και πολιτιστική προσπάθεια των φιλόζωων της περιοχής σας και της κυρίας Τζόαν Ραπάνη.

Μην μας υποχρεώσετε να σας φέρουμε ΟΛΑ τα ζώα μέσα στο Δημαρχείο, γιατί θα είσαστε απολύτως υπεύθυνος για ο, τι ήθελε συμβεί σε αυτά.

Ας επικρατήσει η λογική, η ευαισθητοποίηση, το συμφέρον της πόλης έναντι 2-3 κατοίκων , ας επικρατήσει η ουσία και όχι οι δήθεν παρατυπίες , όταν πρώτος από όλους παρατυπεί αλλά και ψεύδεται – ως προς τις συνθήκες του καταφυγίου , που η Κτηνιατρική Υπηρεσία βρίσκει άριστες – ο Δήμος σας.”