Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κο Κ.Μητσοτάκη

Είναι ήδη καταγεγραμμένη ως ιστορική στιγμή για το φιλοζωικό γίγνεσθαι στη χώρα μας η εντελώς διαφορετική και επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση, καινοτόμα και ειλικρινής προσπάθεια της κυβέρνησής σας, να αντιμετωπίσει σοβαρότατα θέματα που σχετίζονται με το πώς αντιμετωπίζουμε τα ζώα συντροφιάς.

Συγχρόνως είναι μια προσπάθεια που θα τιμήσει τον πολιτισμό μας στο διηνεκές, αν συνεχιστεί, και μια αρχή δημιουργίας κουλτούρας και σεβασμού προς τα ζώα ευρύτερα.

Ακριβώς γι’ αυτό σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες, στηρίζουμε το προς διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Με μοναδικό όπλο τον έντιμο λόγο μας, σας ζητάμε με κάθε δύναμη να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποχωρήσετε μπροστά στις πιέσεις για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πιέσεις που γνωρίζουμε ότι ασκούν ομάδες που χρόνια τώρα στηρίζουν τα συμφέροντά τους στην απαξίωση της Ελληνικής κοινωνίας και στην ανήθικη και νοσηρή εκμετάλλευση αδύναμων πλασμάτων όπως τα ζώα.

Δεν ενδιαφέρονται γι αυτά ,ούτε για την προστασία τους . Γι’ αυτούς τα ζώα είναι εργαλεία προς βιοπορισμό αλλά και για πολλούς από αυτούς που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο τρόπος αποκομιδής εκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος .

Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθειά σας, αλλά και να συνδράμουμε ώστε η χώρα μας αντί για κατακριτέο διεθνώς παράδειγμα προς αποφυγήν να γίνει παράδειγμα δύναμης, αποφασιστικότητας, σεβασμού που προς κάθε ύπαρξη και πολιτισμού, όπως αρμόζει.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ ,

Το ΥΠΑΑΤ και όλα αυτά τα κυκλώματα πλημμύρισαν τη χώρα με εκατομμύρια αδέσποτα.

Μην επιτρέψετε να συνεχιστεί η κακοποίηση των ζώων και της χώρας μας .

Τα επιχειρήματά τους είναι έωλα ,ψευδή και παραπλανητικά .

Ο μεγαλύτερος φιλοζωικός οργανισμός της Ευρώπης το Eurogroup for animals παραθέτει στοιχεία αντικειμενικά .

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό αυτό οργανισμό το μοντέλο της διαχείρισης των αδέσποτων από τα υπουργεία γεωργίας απέτυχε γενικώς και παντού τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των ζώων έδρασαν , όπως κι εδώ, εις βάρος κάθε προσπάθειας για την ευζωία τους .

«Πολλές χώρες μέλη της Ε. Ε έχουν αφαιρέσει την αρμοδιότητα της ευζωίας των ζώων από το Υπουργείο Γεωργίας πχ Βέλγιο και έχουν δημιουργήσει ειδικό Υπουργείο Ευζωίας των Ζώων….. ενώ τα οικονομικά κλαδικά συμφέροντα παρεμποδίζουν την πρόοδο στο τομέα της ευζωίας των ζώων

https://www.euforanimals.eu/el

Ας γίνει επιτέλους η χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή .

Ας προστατεύσουμε για μια φορά τα ζώα και όχι τα κυκλώματα, όπως όλα αυτά τα χρόνια γίνεται .

Την επιστολή υπογράφουν:

300 φιλοζωικοί σύλλογοι από  όλη την Επικράτεια

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

Πανελλήνια Ένωση κατά της κακοποίησης των ζώων

Animal Action

Vegan22 Greece

Social Spirit Greece

Liber Animal

Eλληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Ελληνικό Κέντρο για το Γαιδούρι, η Γαιδουροχώρα

Dream-Dancers

Ένωση Φιλοζωικών Οργανώσεων Κύπρου

Save the Voiceless