Πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με Αντιδημάρχους του Ν.Χανίων.
.
Η συνάντηση ήταν ιδέα της Αντιδημάρχου Σφακίων κας Αφροδίτης Σφηνιά , η οποία δυστυχώς απουσίαζε για λόγους υγείας. και έτσι η συζήτηση έγινε με τους Αντιδημάρχους Δήμου Κισσάμου , Πλατανιά και Αποκόρωνα κυρίους Γιάννη Κελαιδή, Στέλιο Δημητρογιάννη και Σταύρο Σταυρουλάκη αντίστοιχα .
.
Θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς μας των πτυχών του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς για το οποίο η Ομοσπονδία μας είχε πολλές συναντήσεις με τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο μέσα στο 2020 αλλά και η ενημέρωση επί των προτάσεών μας ειδικά για το θέμα Δήμοι και διαχείριση αδέσποτων ζώων .
Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και πολύ φιλικό αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος , ανταλλάχτηκαν απόψεις , τέθηκαν ερωτήσεις και η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια .
.
Να επισημάνουμε , ότι οι Δήμοι Κισσάμου , Πλατανιά , Αποκορώνου και Σφακίων συμμετείχαν στην μεγάλη διαδικτυακή Ημερίδα που πρόσφατα διοργάνωσε η Π.Φ.Π.Ο για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, όσον αφορά στους Δήμους, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 120 Δήμαρχοι από όλη τη χώρα.
Εν τω μεταξύ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων οι δημοτικές παρατάξεις δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους ,συμφωνώντας μαζί μας ,στην επιστολή του Δημάρχου, που εστάλη στον Πρωθυπουργό ,την ΚΕΔΕ και άλλους πολιτικούς παράγοντες με εξοργιστικές και μεσαιωνικού χαρακτήρα προτάσεις καταδίκης των αδέσποτων,χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στην προσπάθειά του πείσει παραπλανητικά και ψευδή επιχειρήματα ,όπως αναφέραμε στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε στις 8 Mαρτίου.
.
Οι προτάσεις του Π.Σημανδηράκη για τα αδέσποτα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς ,που κατ αρχήν το στηρίζει και χαιρετίζει η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων φιλοζωικών φορέων και χιλιάδων φιλόζωων πολιτών .
Αλήθεια…
Δεν βλέπει που τον οδηγούν οι γραφικοί , ανύπαρκτοι και μη έχοντες σχέση με φιλοζωία ανόητοι σύμβουλοι του;
Κακό του κεφαλιού του .
.
Ο κ. Σημανδηράκης έχει χάσει τελείως τον έλεγχο του εαυτού του μετά την συνέντευξή μας και αυτό φάνηκε εναργέστατα και στην χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στον Δ. Παπά και το ραδιόφωνο του Zarpa.gr.
Eνας απίστευτος εκνευρισμός , ταραχή , ειρωνεία, ψεύδη και καμία απάντηση για τη συγκεκριμένη επιστολή και τα θέματα που έθετε, ήταν ο μονόλογός του στο φίλιο προς αυτόν δημοσιογραφικό μέσο.
Γιατί ο κ. Δήμαρχος είδε μέσω του κριτικού λόγου μας να τσαλακώνεται η εικόνα του που με τόσο κόπο προσπαθεί να κτίσει κι αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί .Η παιδιάστικη αναφορά του ,όταν ήθελε να αναφερθεί στα φιλοζωικά σωματεία, στη λέξη “αυτές” καταδεικνύει πολλά πράγματα .
Δεν απάντησε ποτέ ούτε στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι δημοτικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο για το περιεχόμενο της επιστολής του, ούτε στα ερωτήματα του δημοσιογράφου αντιπαρερχόμενος με θυμό, εγωισμό και αλαζονεία την ουσία , όπως συνηθίζει .
.
Η απώλεια της ψυχραιμίας του γιατί “αυτές” του άσκησαν κριτική φάνηκε και στο ότι αρνήθηκαν την παρέμβαση της φιλοζωικής κοινότητας στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο συμβούλιο αλλά και στην δεικτική αναφορά του-και συνεπώς την αντίθεσή του,με ποιο επιχείρημα άραγε;- για την παραχώρηση της αίθουσας της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού συλλόγου σε “αυτές” για να ασκήσουν-άκουσον άκουσον – κριτική στον άρχοντα της πόλης, Ενέργειες που καταδεικνύουν για μια ακόμη φορά το αντιδημοκρατικό ολίσθημα του κ. Σημανδηράκη .
.
Αλλά κ Δήμαρχε δεν έχετε ακούσει ποτέ , ότι δε μπορεί να φιμώσει κανείς τον λόγο και την σκέψη με απαγορεύσεις και αφορισμούς;Ότι αντίθετα τον δυναμώνουν.
Όταν ενεργείτε κατ αυτόν τον τρόπο , κι αυτό το κάνετε πάγια με τους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης , να είστε έτοιμος να θερίσετε τις θύελλες που έχετε σπείρει .
Στην δράση υπάρχει πάντα και η αντίδραση.
.
Κύριε Σημανδηράκη σας καλέσαμε πάρα πολλές φορές να συνομιλήσουμε αλλά η στάση σας μετεκλογικά,ήταν πάντα αρνητική ,απαξιωτική και ειρωνική .
Οδηγείστε σε αδιέξοδα με την τακτική και τις απόψεις σας στα θέματα των ζώων.
.
Κατεβάστε τους τόνους ,συνεργαστείτε με τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης σας-που στη συνέντευξή σας διαχωρίστηκαν από τους φιλόζωους- ,που τις έχετε όλες εναντίον σας καθώς και την πλειοψηφία της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας , ακούστε τες ,γνωρίζουν.
.
Απαγκιστρωθείτε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας αγροτικής ανάπτυξης ,που οδήγησε σε ναυάγιο την προηγούμενη δημοτική αρχή στα θέματα των ζώων και οδηγεί τώρα κι εσάς από την πρώτη στιγμή, κάνοντάς σας να ξεχάσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις .
Δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς το λάθος του.
Αντίθετα είναι στοιχείο πολιτικής ωριμότητας και σοβαρότητας.
.
Εμείς πάντως είμαστε εδώ , «οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα» .
Γιατί ούτε να σας κάνουμε αντιπολίτευση μας νοιάζει -θα κατεβαίναμε στον πολιτικό στίβο αν θέλαμε, με πολλά από τα άξια πανελλήνια στελέχη μας – γιατί διαθέτουμε δύναμη , αναγνώριση και εκτίμηση από την κοινωνία και τις Αρχές, των οποίων η ΠΦΠΟ είναι ο βασικός συνομιλητής.
Και για να σας ασκήσει κάποιος κριτική κ. Σημανδηράκη δεν χρειάζεται να είναι στο δημοτικό συμβούλιο- αυτά δεν λέγονταν ούτε τον προηγούμενο αιώνα , αλλά μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης του Δήμου μας αλλά και όλης της Ελλάδας Συνέλθετε επιτέλους ,αυτοκαταστρέφεστε !
Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία των ζώων και πάνω στο ζήτημα αυτό θα μας βρείτε ανυποχώρητους, σκληρούς και αδιαπραγμάτευτους .
.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (76 σύλλογοι)
———————————————————————————————————————————-
Διαβάστε επίσης: