Τα παιδιά δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν ευχάριστα!

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων αφιέρωσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην δημιουργία αυτόματης ταΐστρας και ποτίστρας για τα αδέσποτα ζώα, το «Feedbot», μια ευρεσιτεχνία η οποία διακρίθηκε ήδη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών και την οποία η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) θα προσπαθήσει, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, να εισάγει σε κάθε Δήμο της Ελλάδας!

Την Παρασκευή 17/12/2021 ο σύλλογός μας, η Π.Φ.Π.Ο. και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων υποδεχθήκαμε τα παιδιά – εφευρέτες με τους καθηγητές τους στην Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου για να συνομιλήσουμε μαζί τους και να τα συγχαρούμε για την ευφυΐα και την ευαισθησία τους.

Όπως μας είπαν στην ομάδα κατατέθηκαν 12 προτάσεις ,αλλά ψηφίστηκε το “feedbot” γιατί υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα που υποφέρουν.

Η Ομοσπονδία χάρισε στα παιδιά το βιβλίο της Jane Goodall “Στην σκιά του ανθρώπου» και έναν τιμητικό έπαινο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων πρόσφερε ένα χρηματικό ποσό για να υποστηριχθεί η ομάδα ρομποτικής στο έργο της! Ευχαριστούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, τα μέλη του οποίου διαχρονικά στέκονται δίπλα στην φιλοζωική κοινότητα, με ιδιαίτερη μνεία στον απερχόμενο πρόεδρο, κ. Γιάννη Δασκαλάκη για το ανοιχτό του πνεύμα και στο απερχόμενο μέλος κ. Μπάμπη Ζολινδάκη για την ακούραστη ανταπόκρισή του σε κάθε αίτημά μας, αλλά και στις κυρίες Μαρίνα Σκαράκη και Μαρία Δασκαλάκη, για το ζεστό καλωσόρισμα που προετοίμασαν για τα παιδιά.

Να ευχηθούμε σε όλους Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Ενσυναίσθηση για κάθε μορφή ζωής.

Να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την ευαισθησία, την φαντασία και την δημιουργικότητά τους με στόχο έναν κόσμο πιο ειρηνικό, έναν πλανήτη πιο υγιή!

 

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε έναν πολύ δύσκολο χρόνο.