Βεβαιώθηκαν από το ΑΤ Πλατανιά τα διοικητικά πρόστιμα για τα αλυσοδεμένα σκυλιά στην περιοχή του Καμπανού του Δήμου Καντάνου-Σελίνου που παραδόθηκαν στο σύλλογό μας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Οι παραβάσεις αφορούν σε παθητική κακοποίηση και συγκεκριμένα σε έλλειψη φαγητού και νερού,μόνιμη αλυσόδεση σε βαρέλια ή παντελής απουσία καταλύμματος,ακατάλληλα σκεύη φαγητού και νερού,έλλειψη ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας και ηλεκτρονικής σήμανσης και διαβίωση σε χώρους γεμάτους ακαθαρσίες ζώων.

Όσον αφορά στο ζώο που βρέθηκε νεκρό σε προχωρημένη σήψη,το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ θα βεβαιωθεί εφόσον προκύψει υπαιτιότητα της κηδεμόνος κατά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση,αφού έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η πλειοψηφία των ζώων είναι μικρόσωμα και αρκετά έχουν δοθεί για υιοθεσία αλλά υπάρχουν κάποια που ακόμα περιμένουν τους ανθρώπους που θα τα κάνουν να ξεχάσουν την προηγούμενη ζωή που τα είχαν καταδικάσει.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει μερικά από αυτά τα διαμαντάκια να επικοινωνήσει με το σύλλογο ή στο e-mail: chaniapets@yahoo.gr

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

ΒΑRRIE:2 ετών περίπου,22 κιλά

ROBIN:1 έτους, 7,5 κιλά

ΜΠΙΖΕΛΑΚΙ:1 έτους,4,5 κιλά

COOKIE:1,5 έτους, 7 κιλά, ημίαιμο πινσερ

BONNIE:ημίαιμο τσιουαουα,5,5 κιλ, 3 χρονών περίπου.

BRUCE:14 κιλά & 2,5 χρονών περίπου.

ΜΟUSE:κοντούλης και μικρόσωμος μόλις 7 κιλά,2-3 χρονών,ημίαιμο τσιουάουα.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Καντάνου:Εντοπίστηκαν τυχαία 17 εξαθλιωμένα βαρελόσκυλα!!!