Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και δικάστηκε σήμερα, γυναίκα η οποία πωλούσε παράνομα γατάκια μέσω διαδικτύου,ενώ οι αναρτήσεις ήταν σε πολλές φιλοζωικές σελίδες.

Στο σύλλογό μας είχαν περιέλθει πολλές καταγγελίες για τη δράση της από το 2018 για πώληση ινδικών χοιριδίων,παπαγάλων και στην προκειμένη περίπτωση δύο μικρών γατών ράτσας που πουλούσε στην τιμή των 100 ευρώ το καθένα.

Μας ανέφεραν επίσης ότι της είχαν κάνει πολλές συστάσεις ότι αυτό είναι παράνομο (ο νόμος 4039 ,άρθρο 6 το απαγορεύει),αλλά αυτή εξακολουθούσε να το κάνει.

Ενημερώσαμε την αστυνομία και μέλος μας επικοινώνησε μαζί της,ως ενδιαφερόμενη για την αγορά των δύο γατών.

Αφού κανονίστηκε το ραντεβού,η συναλλαγή εκτελέστηκε την Παρασκευή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το ΑΤ Χανίων,και η πωλήτρια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο,όπου ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι έκανε εξυπηρέτηση σε φίλη,ενώ δε γνώριζε ότι ήταν παράνομο.

Ο εισαγγελέας πρότεινε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή,καθώς της αναγνώρισε ελαφρυντικά λόγω έντιμου προτέρου βίου,τιμωρήθηκε όμως με 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και οριστική αφαίρεση των ζώων,τα οποία παραχωρήθηκαν στο σύλλογο,προκειμένου να προωθηθούν για υιοθεσία.

Η πώληση ζώων συντροφιάς από μη νόμιμους εκτροφείς είναι ποινικό αδίκημα.