Πραγματοποιήθηκε στις 27/05/2015 στο Yπουργείο, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑ.Π.ΕΝ. κ. Β. Αποστόλου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, των φιλοζωικών φορέων που είχαν ζητήσει να συνομιλήσουν με τον Υπουργό.

Οι Φορείς που συμμετείχαν εκτός της Ομοσπονδίας μας ήταν, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Αττικής – Σαρωνικού, η Animal Action και η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος.

Ο Υπουργός, η στάση του οποίου ήταν φιλική και εν μέρει απολογητική για την καθυστερημένη χρονικά αυτή συνάντηση άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας.
Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν η Πρόεδρός της και ο Αντιπρόεδρος αυτής.
Η Ομοσπονδία μας μολονότι πίστευε και πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να υπάρξει χρόνος να αναπτύξει τα ποικίλα και σύνθετα αιτήματά της και θα επιδιώξει και άλλη συνάντηση μαζί του, απεδέχθη την πρότασή του για κοινή συνάντηση με φίλιους φιλοζωικούς οργανισμούς αλλά και με την Συνομοσπονδία, κρίνοντας ότι θα ήταν μια ευκαιρία να καταδειχθούν οι αστήρικτες και αναπόδεικτες, χρόνια τώρα αθλιότητες του τελευταίου φορέα για πειραματόζωα μέσω των υιοθεσιών που πραγματοποιούνται σε χώρες της Ε.Ε. κλπ, όπερ και έγινε με τον καλύτερο εκτιμάμε τρόπο.

Τα θέματα που λόγω έλλειψης χρόνου του κ. Υπουργού πρόλαβαν να τεθούν από τους εκπροσώπους μας εκτός του ανωτέρω ήταν η αδήριτη ανάγκη της θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής στείρωσης των κατοικιδίων ζώων για μια 5ετία ώστε να σταματήσουν οι αθρόες νέες γεννήσεις, οι συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες του Υπουργείου σε συνεργασία με την Αστυνομία για τον έλεγχο της σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων ζώων ώστε να περιοριστούν οι ανεξέλεγκτες εγκαταλείψεις, ο θεσμός των εθελοντών Ευρωπαίων κτηνιάτρων και η απλοποίηση της διαδικασίας, η συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια εκκρεμότητα του φορέα της Βάσης Δεδομένων και οι παράπλευρες συνέπειες αυτού του γεγονότος, το θέμα των traces και τα προβλήματα εκ της μη εφαρμογής του, η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των Δήμων να χειριστούν τα θέματα των αδέσποτων ζώων και η πρόβλεψη κυρώσεων εναντίον τους, το θέμα της μη έκδοσης μιας σειράς υπουργικών αποφάσεων η έλλειψη των οποίων καθιστούν ανενεργούς σε πολλά σημεία τους, τους νόμους 4039/12 και 4235/14.

Η Ομοσπονδία μας δια της Πρόεδρου της απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους όλων των συνομιλητών να κάτσουμε σε ένα κοινό τραπέζι συζήτησης των όσων μας χωρίζουν και όσων μας ενώνουν γιατί από την αντιπαράθεση αυτή, η οποία δυστυχώς μέχρι και χθες υπερέβαινε τα
εσκαμμένα, αποκλειστικά και μόνο βλάπτεται η υπόθεση των ζώων.
Η δε πρότασή μας αυτή έτυχε της επιδοκιμασίας των εκπροσώπων του Υπουργείου.
Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι αταλάντευτα θα συνεχίσει την προσπάθειά της, μεμονωμένα αλλά και με κοινούς παρονομαστές με τους άλλους φορείς, για την αλλαγή της φιλοζωικής κουλτούρας στην χώρα μας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία