Προγραμματισμένη συνάντηση είχαν το Σάββατο 10 Μαρτίου στελέχη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Αναστασία Μπομπολάκη, η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη και η Πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» Έφη Τσεκμέζογλου.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των γενικότερων προσπαθειών της Ομοσπονδίας σε πανελλαδικό επίπεδο για να ανασταλούν τα σχέδια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την διαμόρφωση του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς, πού όλες οι ενδείξεις συντείνουν, ότι θα στρέφονται—μέσα από ένα ωραίο ίσως περιτύλιγμα για τους μη γνωρίζοντες—εις βάρος των ζώων ενώ παράλληλα δεν πρόκειται για μια ακόμη φορά να συντελέσουν στην βελτίωση της κατάστασης στη χώρα μας με τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα.

Ενημερώσαμε για τις αντιδημοκρατικές και άστοχες κινήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να παραγκωνιστεί και να αρνηθεί στο τέλος η πολυπληθής φιλοζωική κοινότητα της χώρας να συμμετάσχει σε ένα διάλογο παρωδία με τα συντεχνιακά συμφέροντα να αλωνίζουν μήνες τώρα, προτείνοντας ευθανασίες, εξορίες, εγκλεισμούς ζώων αλλά και πρόστιμα στον εθελοντισμό.

Προτάσεις που βρίσκονται απολύτως σε αντί ευρωπαϊκή κατεύθυνση ενώ η αντίληψη που πάει να παγιωθεί για τα ζώα με απόλυτη ευθύνη του κ. Τσιρώνη αλλά και της Κυβέρνησης, αφού όπως αφήνεται να εννοηθεί στις συνεντεύξεις του έχει τον πράσινο φως και μάλιστα απ τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι βαθιά αμοραλιστική.

Ενημερώσαμε τους δύο Βουλευτές του νομού Χανίων για τις δικές μας θέσεις καθώς και για το ποιες είναι οι αποτελεσματικές και ηθικές λύσεις, ώστε η χώρα μας να περάσει από τον αναχρονισμό για τα ζώα στον πολιτισμό.

Θεωρούμε, ότι μας άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον, ενώ υποσχέθηκαν να συμβάλλουν στην ευόδωση των προσπαθειών μας.

Τέλος τους ενημερώσαμε και για τα θέματα που αφορούν στο Δήμο Χανίων με έμφαση στα τελευταία γεγονότα με τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία