Κακοποιήσεις συναντάμε παντού και καθημερινά.

Τον τελευταίο μήνα όμως,στην περιοχή των Μουρνιών,κοντά στο νοσοκομείο Χανίων παρατηρήθηκε μπαράζ κακοποιήσεων και μαζικών δηλητηριάσεων και είναι φανερό ότι κάποιος έχει στοχοποιήσει όλα τα ζώα που υπάρχουν στην περιοχή,δεσποζόμενα  και αδέσποτα.

Οι φωτογραφίες είναι σκληρές αλλά είναι η πραγματικότητα της ανθρώπινης αναλγησίας απέναντι στα αδύναμα πλάσματα του πλανήτη.

Findel:

Πριν ακόμα καταφέρουμε να ηρεμήσουμε από τις δηλητηριάσεις στην περιοχή,όπου εξοντώθηκαν όλα τα αδέσποτα,σημειώθηκε νέο κρούσμα ειδεχθούς κακοποίησης αφού το ένα από τα τρία νέα αδέσποτα που εμφανίστηκαν,πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη και μετά χτυπήθηκε με άγνωστο αντικείμενο ενώ το ίδιο βράδυ σκόρπισαν πάλι δηλητήριο.

Aρχικά το περιστατικό ανέλαβε ο δήμος Χανίων,αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα δύσκολο το ανέλαβαν οι εθελοντές του συλλόγου μας.

Ο -μόλις ενός έτους- Φιντέλ έχει εκτεταμένη μόλυνση,χειρουργήθηκε σήμερα αλλά χρειάζεται καθημερινές επισκέψεις στον κτηνίατρο για αλλαγές και καθαρισμούς και η αποθεραπεία του θα διαρκέσει πολύ καιρό,ενώ ακόμα υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Black Jack:

Πριν ένα μήνα ειδοποιηθήκαμε για ένα σκύλο,ενός έτους και αυτός,γνωστό αδέσποτο της περιοχής που το φρόντιζαν περίοικοι και κάποιος του είχε περάσει ένα σύρμα στο λαιμό,τόσο σφιχτά, που είχε διαπεράσει το δέρμα του και πλέον έτρωγε και ανέπνεε με δυσκολία.Προσπαθούσαμε τρεις ημέρες να το πιάσουμε,αλλά το ζώο είχε τρομοκρατηθεί.

Όταν τα καταφέραμε και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο,έγινε χειρουργείο και αφαιρέθηκε το σύρμα αλλά η μόλυνση γύρω από το λαιμό,ήταν εκτεταμένη.

Χρειάστηκε καθημερινή φροντίδα και σε λίγες μέρες θα αφαιρεθούν τα ράμματα,αλλά ο Black Jack δε μπορεί να ξαναγυρίσει στο δρόμο.

.

O σύλλογός μας έχει καταθέσει καταγγελία για τα περιστατικά στο ΑΤ Χανίων.Καλούμε όποιον συμπολίτη μας γνωρίζει κάτι για τα περιστατικά,να επικοινωνήσει με το σύλλογο,ώστε να είναι τα τελευταία στην περιοχή..

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε με τα έξοδα της πολυδάπανης αποθεραπείας του Findel ο λογαριασμός του συλλόγου είναι 

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328 
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA

mail paypal: info@animalscare.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες στην περιοχή του Νοσοκομείου Χανίων

Άγριος πυροβολισμός σκύλου στην Ανώπολη Σφακίων