Το πρωί ειδοποιηθήκαμε από το ΑΤ Σφακίων,για ένα ακόμα άγριο περιστατικό κακοποίησης σκύλου.

Όπως μας ανέφεραν επικοινώνησε μαζί τους μια κυρία και τους ενημέρωσε ότι το πρωί βρήκε το σκύλο της πυροβολημένο κάτω από τη σκάλα του σπιτιού της.

Η γυναίκα ήταν σε άθλια κατάσταση και ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία,καθώς το ζώο ζούσε ακόμα,αλλά δεν υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή και δεν μπορούσε να το μεταφέρει στα Χανιά γιατί δεν είχε μεταφορικό μέσο,αλλά ούτε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα του κτηνιάτρου.

Τους διαβεβαιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να κανονίσουμε άμεσα ραντεβού σε κτηνίατρο και θα καλύψουμε εμείς τα έξοδα του σκυλάκου,αλλά υπήρχε το πρόβλημα της μεταφοράς στα Χανιά.

Οι αστυνομικοί,χωρίς δισταγμό,βρήκαν τρόπο για την άμεση μεταφορά του ζώου και της κηδεμόνος στα Χανιά,την οποία συνόδεψαν,και το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη,ενώ ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη.

Το ζώο αιμορραγούσε και οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι είχε πυροβοληθεί εξ επαφής,έλειπε ένα τμήμα της ωμοπλάτης και όλο το σώμα του ήταν διάτρητο από σκάγια.

.

Ελλάδα 2018!!!!

Ο μικρός Μίρο που είναι μόλις εννέα μηνών,χειρουργήθηκε αλλά η κατάστασή του είναι σοβαρή και πρέπει να παρακολουθείται για ένα δεκαήμερο συνεχώς από τους κτηνιάτρους ενώ θα χρειαστεί και δεύτερο χειρουργείο,καθώς το τμήμα της σάρκας που λείπει είναι αρκετά μεγάλο.

Σύμφωνα με την κηδεμόνα του,εχθές το απόγευμα,η κόρη της το πήγε βόλτα και μετά τον άφησαν ελεύθερο στην αυλή.Το πρωί που ξύπνησαν τον είδαν πυροβολημένο.

Χρειαζόμαστε 10ημερη φιλοξενία για το Μίρο,ώστε να ολοκληρώσει τη θεραπεία του,γιατί δεν είναι εφικτή η μεταφορά του κάθε δύο ημέρες στα Χανιά.

.

.

Το σημερινό κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων είναι 200 ευρώ.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων του μικρού μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου με την αιτιολογία “Μίρο” ή να απευθυνθεί στο κτηνιατρείο.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς του ΑΤ Σφακίων που συνόδεψαν το σκυλάκο και περίμεναν αγόγγυστα μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο.

Η πράξη τους έχει μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή που η περιοχή έχει πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και έχουν αυξημένες υποχρεώσεις.

Δικαιούχος:φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA

Έφη Τσεκμέζογλου