Με το δικό τους πρωτότυπο και καλαίσθητο τρόπο,οι μαθητές της Δ’τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων,αποφάσισαν να δώσουν μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο τους στη συμβολή των οδών Γιαμπουδάκη και Ξανθουδίδου στην περιοχή του Αη Γιάννη.

Οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν αφισούλες με διάφορα μηνύματα,τα πλαστικοποίησαν και τα έδεσαν με οικολογικό σπάγκο στους κορμούς των δέντρων του πάρκου.

“Μαζεύω τα περιττώματα του σκύλου μου”

μας λένε πολύ σωστά οι μικροί μαθητές,-είναι άλλωστε υποχρέωση όλων των κηδεμόνων σκύλων- και όχι απαγορεύονται τα ζώα στο πάρκο.Ξέρουν καλύτερα από τους ενήλικες ότι πρέπει και μπορούμε να συμβιώνουμε με τα ζώα αρκεί να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.Στον κόσμο των παιδιών υπάρχουν οι άνθρωποι,οι σκύλοι,τα πουλιά,οι πεταλούδες και τα δέντρα,όλα μαζί σε αρμονία.

“Σας παρακαλώ,μην πετάτε σκουπίδια”

μας προτρέπει ένα άλλο παιδί,γιατί είναι δικαίωμά του να απολαμβάνει το παιχνίδι του σε ένα καθαρό και φροντισμένο πάρκο, αλλά παρόλα αυτά παρακαλεί για τα αυτονόητα.

Μελανό σημείο το μουντζόυρωμα κάποιας αφίσας από κάποιον που προφανώς ενοχλήθηκε από τις ευαισθησίες των μικρών μαθητών και δε σκέφτηκε ότι κάποιο παιδάκι αφιέρωσε χρόνο για να το φτιάξει.

Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τα μαθήματα που μας δίνουν…

Να τα ακούτε τα παιδιά…”Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα”….

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις άχαρες και ζωοφοβικές αφίσες που δημιουργήθηκαν από ενήλικες και  είναι αναρτημένες σε άλλα πάρκα της πόλης.