Σε τραγική κατάσταση βρέθηκε ημιαδέσποτη μεγαλόσωμη σκυλίτσα η οποία γέννησε πρόσφατα 11 κουτάβια,έπαθε μαστίτιδα και κινδύνεψε η ζωή της.

Η σκυλίτσα κυκλοφορούσε στην περιοχή και τη φρόντιζαν,αλλά δεν είχε στειρωθεί γιατί ο ιδιοκτήτης ενός λυκόσκυλου ήθελε να εκτονώνεται ο αρσενικός σκύλος του,για να μην καταπιέζεται!!!

Το αποτέλεσμα ήταν η σκυλίτσα να γεννάει συνεχώς 11-12 μεγαλόσωμα κουτάβια,τα οποία διοχέτευε χωρίς κανέναν έλεγχο.

Η σκυλίτσα έπαθε μαστίτιδα,κινδυνεύει η υγεία της ενώ έχει σοβαρή δυσπλασία στα πίσω άκρα και με το ζόρι στέκεται στα πόδια της,αφού η κατάστασή της επιδεινωνόταν τραγικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω του πολύ αυξημένου βάρους της.

Ακολουθεί θεραπεία και θα στειρωθεί όταν αναρρώσει.

Δυστυχώς πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θεωρούν το θέμα της στείρωσης ταμπού,ειδικά σε αρσενικούς σκύλους και πιστεύουν ότι θίγεται ο δικός τους αντρισμός τους αν “ευνουχίσουν” το ζώο τους με αποτέλεσμα πολλά θηλυκά ζωάκια να υποφέρουν και να απειλείται η υγεία τους.

Το βλέμμα της σκυλίτσας δε θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Είναι το βλέμμα χιλιάδων θηλυκών σκύλων που χρησιμοποιούνται σαν μηχανές αναπαραγωγής από διάφορους εκτροφείς και puppy mills για να αγοράσουν κάποιοι το δικό τους ζώο ράτσας.

Είναι το βλέμμα χιλιάδων θηλυκών σκύλων -αδέσποτων και δεσποζόμενων- που κανείς δεν προστάτεψε με τη στείρωση.

Γι’αυτό σκέψου…

η στείρωση προστατεύει τα ζώα από ασθένειες

βοηθά στη μείωση του αδέσποτου πληθυσμού

μειώνει την επιθετική συμπεριφορά και αποφεύγονται σκυλοκαυγάδες και γατοκαυγάδες.

Εν τω μεταξύ το  σποτ ευαισθητοποίησης που αφορά στη στείρωση,που δημιουργήσαμε με τη βοήθεια της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης,θα παίζεται πανελλαδικά σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου,μετά από την έγκριση που δόθηκε από το ΕΣΡ.