Μια γέφυρα σωτηρίας στήθηκε για το άτυχο αλλά και τυχερό απο μια άποψη σκυλάκι , τη Φανουρία , όπως την βάπτισαν οι εθελοντές του συλλόγου μας “Η Προστασία των Ζώων” , Νεκταρία και Χρόνης , που μετά αρκετή προσπάθεια μπόρεσαν να την εντοπίσουν στην περιοχή της Μαλάξας όταν ενημερωθήκαμε από το  zarpa.gr μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκαν στο σταθμό.
Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές  η Φανουρία βρίσκεται στο πλοίο της  ΑΝΕΚ και ταξιδεύει  για Χανιά,αφού χειρουργήθηκε το πρωί  από εξειδικευμένο ορθοπεδικό κτηνίατρο στην Αθήνα .
Η σκυλίτσα είχε 14 σπασμένα οστά από το ξυλοκόπημα και το ένα τραύμα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε, ήταν διαμπερές.
Θέλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στην ΑΝΕΚ, πού άμεσα και ακαριαία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την δωρεάν μεταφορά και επιστροφή του σκυλιού και της συνοδού του σε pet  καμπίνα ,ώστε το ζώο να μην υποστεί περαιτέρω ταλαιπωρία  στην ήδη πολύ επιβαρυμένη κατάστασή του απο τους πολλαπλούς πυροβολισμούς , που δέχτηκε.
Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ lines  και τους ανθρώπους της για την ανταπόκρισή τους και την κοινωνική προσφορά τους.
Η Φανουρία δέχτηκε το πρώτο πλήγμα ,αφού εγκαταλείφθηκε αρχικά απο αυτούς που την είχαν  ,και προσπαθούσε,όπως χιλιάδες άλλα  αδέσποτα θύματα της ανθρώπινης αναλγησίας και ανευθυνότητας , να επιβιώσει σε αφιλόξενους τόπους , δέχτηκε και  ένα  δεύτερο και μεγαλύτερο ίσως του πρώτου κτύπημα , από το    “ανώτερο”  ανθρώπινο είδος μας , πυροβολημένη πολλές φορές αυτή τη φορά  ,αφού πρώτα την ξυλοκόπησαν  και με θρυμματισμένο στη κυριολεξία το πόδι της .Αυτός που πρώτα την ξυλοκόπησε και στην συνέχεια  την πυροβόλησε  την άφησε μετά  σε μέρος απόμερο για  να πεθάνει αργά και βασανιστικά , ώστε να ολοκληρώσει την ενάρετη πράξη του .
Όμως  “μάχαιραν έδωσες μάχαιραν θα λάβεις”  είπε ο Ιησούς στον Πέτρο .
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Η Φανουρία την τρίτη φορά στάθηκε τυχερή , μιας και βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του συλλόγου μας  , που καθημερινά δίνουν μαθήματα  ενός άλλου αξιακού συστήματος, που δυστυχώς στις μέρες μας όλο και  εξαφανίζεται.
Μαθήματα ” ανθρωπιάς ” και αλληλεγγύης προς  κάθε τι το διαφορετικό είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για ζώο.
Ελπίζουμε , ότι το σκυλί θα αναρρώσει και θα βρει μια ζεστή και παντοτινή  αγκαλιά .
Διαβάστε επίσης:
ενημέρωση 20/5/18:
H Φανουρία ακόμα περιμένει τη δική της οικογένεια και παραμένει στο σπίτι φιλοξενίας.Είναι από τα πιο χαρούμενα πλάσματα που έχουμε συναντήσει ποτέ.Είναι εμβολιασμένη,στειρωμένη και έχει περίσσευμα αγάπης.Η δεύτερη ευκαιρία της δόθηκε,απομένει να βρει ένα μόνιμο σπιτάκι.