Παρόλο που οι Δήμοι υποχρεούνται από το νόμο να ορίσουν παραλίες όπου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπάνιο μαζί με τα κατοικίδια μας,στο Δήμο Χανίων ακόμη δεν έχουν οριστεί τέτοιες παραλίες.

Ο σύλλογός μας έχει προτείνει κάποιες παραλίες από πέρυσι αλλά το δημοτικό συμβούλιο αρνείται να βγάλει κάποια απόφαση.

Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Δημοτική Ενότητα Χανίων προκειμένου να παρθεί μια απόφαση αλλά πάλι οι συζητήσεις έπεσαν στο κενό,καθώς είναι αρνητική στον ορισμό pet-friendly παραλιών,παρά τα χιλιόμετρα παραλιών που υπάρχουν στα Χανιά.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας,πολλοί δήμοι εχουν πάρει αποφάσεις για παραλίες όπου οι πολίτες μπορούν να κολυμπούν με τα κατοικίδιά τους.

Καθημερινά δεχόμαστε πολλά παράπονα από συμπολίτες μας αλλά και από τουρίστες που κάνουν διακοπές με το κατοικίδιό τους για τη μη ύπαρξη παραλιών όπου μπορούν να πάνε με τα ζώα τους,γιατί παρόλο που μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις παραλίες με λουρί βόλτας και σεβόμενοι τις υγειονομικές διατάξεις,βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με δυσάρεστες συμπεριφορές καθώς είναι ανεπιθύμητοι από τους λουόμενους μαζί με τα ζώα τους.

Τη διαφορά έκανε συμπολίτης μας στη Χρυσή Ακτή όπου δημιούργησε στο χώρο που νοικιάζει, pet-bar,όπου οι φιλόζωοι πηγαίνουν ελεύθερα με το ζώο τους τα οποία απολαμβάνουν τη δροσιά της ομπρέλας και της ξαπλώστρας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και έχουν στη διάθεσή τους δροσερό νερό και παιχνιδάκια.

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης για τις παραλίες αλλά και την υποχρέωση των κηδεμόνων να δηλώσουν το κατοικίδιό τους στο Δήμο Χανίων όπου έχει αρχίσει να υλοποιείται η δημιουργία βάσης δεδομένων.