Η ΠΦΠΟ ζητάει την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για να σταματήσει ένα ακόμη έγκλημα κατά των δελφινιών, που με την βούλα του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη, ήλθαν απο το δελφινάριο της Φινλανδίας, που έκλεισε, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ένα απο τα δελφίνια αυτά, η Veera, πρόκειται και πάλι να υποστεί την βασανιστική μεταφορά της, άγνωστο που, με απρόβλεπτες συνέπειες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή της.

Η Veera ήλθε στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα δελφίνια που ζούσαν μαζί, ένα εκ των οποίων πέθανε κάτω απο αδιευκρίνιστες και επτασφράγιστες συνθήκες, υπέστη όλο το σοκ της μεταφοράς της και προσαρμογής της σε ένα ξένο περιβάλλον και το μόνο που την βοήθησε αυτή και τα άλλα δελφίνια να ανταπεξέλθει στις νέες και πολύ κακές συνθήκες μιας, μιας και πρόκειται για συνθήκες αιχμαλωσίας, ήταν το οτι ήταν μαζί.

Αυτή τη στιγμή η Veera αποχωρίζεται απο τους συντρόφους της χάνοντας το μοναδικό στήριγμα που είχε και οδηγείται και πάλι σε ένα ξένο περιβάλλον, μόνη της αυτή τη φορά.

Ειναι υπεργηρη και ο κινδυνος να μην αντεξει την ταλαιπωρια, το στρες και την κατάθλιψή είναι κάτι παραπάνω απο ορατός.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η μετακίνηση γίνεται γιατί ο επιχειρηματίας αποφάσισε, ότι δεν επιθυμεί πλέον θηλυκό δελφίνι.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία που επιτρέπουν ακόμη στην Ελλάδα το καθεστώς της αιχμαλωσίας αυτών των υπέροχων θηλαστικών παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις τους, όταν στην άλλη Ευρώπη τα δελφινάρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, να μην επιτρέψει το επιχειρούμενο νέο έγκλημα και να δράσει αποτελεσματικά.

Επιτέλους η Κυβέρνηση, που διολισθαίνει από το ένα λάθος στο άλλο σχετικά με τα ζώα και καμία απο τις προγραμματικές της θέσεις γι αυτά το 2015 δεν έχει υλοποιηθεί -αντίθετα σε ορισμένα θέματα έχουμε έως και χειροτέρευση-, να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Οι Φινλανδοί πολίτες και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων είναι ανάστατοι, πλήθος άρθρων δημοσιεύονται για την περίπτωση της Veera, και γι αυτό που πρόκειται να συμβεί, δημοσιογράφοι έχουν έλθει στην χώρα μας ειδικά γι αυτην, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και η επίσημη Πολιτεία αδιαφορούν παντελώς για την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/yksi-sarkanniemen-delfiini-halutaan-siirtaa-pois-kreikasta-veera-on-villi-kortti-han-on-hieman-vaikeampi-tapaus-200343102/

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία