Την Τετάρτη το μεσημέρι η πρόεδρος του συλλόγου μας Έφη Τσεκμέζογλου δέχτηκε τηλεφώνημα από μια φοιτήτρια ότι έξω από το Δεσποτικό,στο δρόμο στο στενό που οδηγεί στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας,υπάρχει μια ετοιμοθάνατη γατούλα που σέρνεται στα πίσω πόδια αλλά είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

Η φοιτήτρια πήγαινε το σκύλο της βόλτα στο πάρκο μαζί με έναν συμφοιτητή της και σοκαρίστηκε από το θέαμα της γατούλας,αλλά δεν είχε τρόπο να τη μεταφέρει στο γιατρό.

.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο το μέλος μας Στέλλα Κοτσιφάκη για να βάλουν τη γάτα σε κλουβάκι και να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο Καμπουράκη – Βαλυράκη.

.

Η κα Τσεκμέζογλου περίμενε στο κτηνιατρείο και παρόλο που η κατάσταση της γατούλας δεν ήταν ενθαρρυντική,οι κτηνίατροι Σβορώνου και Βαλυράκη έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία,αφού ήταν ένα γλυκύτατο πλάσμα που γουργούριζε μόλις τη χαιδεύαμε.

Η γατούλα φαινόταν χτυπημένη από αυτοκίνητο,όχι πολύ πρόσφατα και αυτό της είχε προκαλέσει παράλυση στα δύο πίσω άκρα.

Φανταστείτε την έκπληξη όλων όταν από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι,αφού υπήρχαν αρκετά σκάγια.

.

.

Αυτό όμως δε δικαιολογούσε την παράλυση αφού δεν είχε χτυπηθεί στην σπονδυλική στήλη,οπότε οι γιατροί εκτίμησαν ότι χτυπήθηκε και από αυτοκίνητο.

Ήταν πλήρως αφυδατωμένη και παρόλο που έλειπε ένα τμήμα της γνάθου,προσπαθούσε να καθαριστεί μόνη της και ήταν πολύ χαδιάρα.

.

Έμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο-με απειροελάχιστες πιθανότητες να ζήσει,γιατί είχε μείνει μέρες αβοήθητη και ο οργανισμός της είχε εξαντληθεί πλήρως-έφαγε με όρεξη και ανταπέδωσε τα χάδια,αλλά δυστυχώς την άλλη μέρα κατέληξε.

Εξαιτίας της ευαισθησίας των φοιτητών,που δεν ήταν η πρώτη φορά που βοήθησαν κάποιο ζωάκι,ενώ φιλοξενούν συνεχώς αδεσποτάκια μέχρι να βρουν οικογένειες,δεν πέθανε αβοήθητη στο δρόμο…Των φοιτητών που παρέδωσαν μαθήματα ήθους αφού η γατούλα ήταν σε κεντρικό σημείο της πόλης και κανείς δεν της έδωσε σημασία.

.

Στον αντίποδα,ο δράστης που την πυροβόλησε στο κέντρο των Χανίων,δίπλα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης που καθημερινά παίζουν αμέριμνα δεκάδες παιδάκια και θα μπορούσε να τραυματιστεί οποιοδήποτε.

Τι θα έλεγε τοτε στους γονείς;Ότι ήταν μια “παράπλευρη” απώλεια;

.

Ο δράστης ,που σε αναδημοσίευση της ανάρτησης του συλλόγου μας στον ιστότοπο www.apokoronaslife.gr σχολίασε κυνικά την πράξη του,κάνοντας φτηνό χιούμορ,περηφανευόμενος για την πράξη του.

.

Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη καθώς πολλοί δικηγόροι ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση και θα κατατεθεί μήνυση.

.

Υπενθυμίζουμε ότι το  χρηματικό πρόστιμο είναι 30.000 ευρώ, άμεσα καταβλητέο και από ένα έως πέντε χρόνια φυλάκιση.