Υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τη διαχείριση των αδέσποτων ορίστηκε πλέον ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Μιχάλης Βλαχάκης,ο οποίος αντικατέστησε τον κο Ευτύχη Κονταξάκη.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο κος Βλαχάκης αναφέρει:

“Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι υπαρκτό και χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης. Είναι επίσης πολυσύνθετο και δεν μπορεί να γιγαντώνεται περαιτέρω.

Παρά τις περιορισμένες δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίπεδο της ολοκληρωτικής αντιμετώπισης του, γιατί η γραφειοκρατία εδώ αποδεικνύεται ισχυρή και ενίοτε επικίνδυνη, εμείς χρειάζεται να εξαντλήσουμε αποφασιστικά όλα τα περιθώρια παρέμβασης μας. Τα αδέσποτα δεν εμφανίζονται ούτε τυχαία ούτε ξαφνικά .

Η φιλοζωία δεν είναι βραχυπρόθεσμη πράξη που ίσως ακολουθεί τη μόδα αλλά είναι στάση ζωής με διάρκεια και συνείδηση, που αφορά όλους τους πολίτες ξεχωριστά. Η εγκατάλειψη των ζώων για διαφορετικούς λόγους δε βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος και πολύ περισσότερο, η φρικαλέα πράξη της δολοφονίας των ζώων που βρίσκεται πάλι σε έξαρση, δείχνει τον πιο άγριο εαυτό μας.

Αυτή η τακτική είναι καταδικαστέα και και δεν μας τιμά ως ανθρώπους. Όπως έχει διαπιστωθεί ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μία αμφίδρομα ωφέλιμη και δυναμική σχέση. Και το πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας και μιας κοινότητας κρίνεται και από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα.”