Γι αυτό, προσθέτουμε εμείς , την επόμενη φορά  που θα συμβεί κάτι παρόμοιο  κάποιο  παιδί ή παιδιά   ή ενήλικας μπορεί να μην  είναι  τόσο τυχερά.
Η Ομοσπονδία μας έχει θέσει πολλές φορές στις αρμόδιες αρχές  το θέμα της ασφάλειας του κόσμου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το κοινό  που το επισκέπτεται, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Εξάλλου πολύ συχνά στην παγκόσμια ειδησεογραφία βλέπουμε τέτοια  περιστατικά, που άγρια ζώα εκφεύγουν της προσοχής  των διαχειριστών – βασανιστών τους  και σκοτώνουν είτε τους ίδιους είτε  άλλους ανύποπτους επισκέπτες.

Το καμπανάκι όμως αυτή τη φορά κτύπησε και στην Ελλάδα και από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Οι διαχειριστές των άγριων ζώων στο Αττικό απέδειξαν, ότι δεν μπορούν να διαχειρίζονται με ασφάλεια τα έγκλειστα και σε μόνιμα στρεσσογόνο κατάσταση  άγρια ζώα.
Ας το σκεφτούν καλά οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί που παρά την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας κατά χιλιάδες οδηγούν τους μικρούς μαθητές στο Δελφινάριο και στον Ζωολογικό  κατ ευφημισμόν Κήπο του Αττικού επίσης κατ ευφημισμόν Πάρκου.
Ας σκεφτούν καλά επίσης τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και Παιδείας τα όσα θλιβερά λαμβάνουν χώρα  στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που κατ’ επανάληψη η Ομοσπονδία μας έχει θέσει. Οκτώ ζώα  έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στο Αττικό Πάρκο ή οκτώ είδαν το φως της δημοσιότητας και έτσι  το πληροφορηθήκαμε.
Ημερομηνία ανάρτησης της είδησης της θανάτωσης των δύο τζάγκουαρ  στο site  του Αττικού Πάρκου δεν υπάρχει. Το  θέμα έγινε γνωστό  πριν δύο ημέρες μετά την διαρροή της είδησης  απο ακτιβιστές φιλόζωους Έλληνες και ξένους.
Τυχαίο;Το ίδιο είχε συμβεί και με τους θανάτους των 6 δελφινιών. Σύμπτωση;
Για τη τήρηση του προβλεπόμενου πρωτοκόλλου  θανάτωσης των ζώων  μίλησε ο Γάλλος επιχειρηματίας αλλά δεν μας είπε  ποιο είναι αυτό το πρωτόκολλο πολύ περισσότερο, όταν στις  δικές του δηλώσεις στα ΜΜΕ  ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κόσμο.
Γιατί θανάτωσε τότε τα δύο και μάλιστα επαπειλούμενου είδους ζώα  αντί να ακολουθήσει την μέθοδο της ακαριαίας αναισθητοποίησης αφού δεν υπήρξε κίνδυνος;
Mε επιστολές της η Π.Φ.Π.Ο στα συναρμόδια υπουργεία θα ζητήσει να πάρουν θέση για όσα έγιναν ή γίνονται στα Αττικό Πάρκο.
Όσον αφορά την πλευρά του κατά πόσο είναι ηθικό να αιχμαλωτίζεις, φυλακίζεις, βασανίζεις  περήφανα άγρια ζώα που το φυσικό τους περιβάλλον είναι τα τροπικά δάση και οι ωκεανοί προκειμένου να γεμίζουν οι τσέπες των επιχειρηματιών υπό το πρόσχημα της ενημέρωσης του κοινού για την άγρια ζωή η Ομοσπονδία μας έχει αναφερθεί πολλές φορές . Αποδεικνύεται  για ακόμη φορά  η αθλιότητα  που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες των επιχειρήσεων ζωολογικών κήπων. Ζώα φυλακισμένα, ως εγκληματίες, προς έκθεση στο κοινό με μοναδικό σκοπό το κέρδος της επιχείρησης.

Οι ζωολογικοί κήποι  είναι οι μόνες φυλακές όπου ΟΛΟΙ οι έγκλειστοι είναι ΑΘΩΟΙ! 
Πραγματικά λυπούμαστε για τον τόσο άδικο και τραγικό χαμό των δύο αυτών ζωών. Η δική μας θλίψη μας είναι πραγματική και όχι γιατί χάθηκαν εκθέματά και άρα έσοδα από την επιχείρηση.

.Αντίο Jenny και Spotty.

Σας απογοητεύσαμε… όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελευθερία των αδελφών σας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία