Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη πηγή αδέσποτων ζώων προέρχεται από τις εγκαταλείψεις των δεσποζόμενων ζώων και των χιλιάδων κουταβιών που παρατούν οι ανεύθυνοι κηδεμόνες όταν το ζώο τους γεννήσει είτε γιατί δεν το στειρώνουν,είτε γιατί δεν μεριμνούν να το προστατέψουν τις επίμαχες μέρες,με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ανεξέλεγκτες γεννήσεις.

Για το λόγο αυτό,δημιουργήσαμε ένα σποτ ευαισθητοποίησης-με τη βοήθεια της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης-το οποίο παίζεται πανελλαδικά σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας,μετά από την έγκριση του ΕΣΡ.

Το προηγούμενο δίμηνο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) ο σύλλογός μας υλοποίησε 100 στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά,στειρώθηκαν σκυλάκια κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.Όλα τα χρήματα ήταν χορηγία από ιδιώτες ενώ τα ζώα αυτά σημάνθηκαν και καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων του ΠΚΣ.

Το κόστος της σήμανσης των ζώων ήταν χορηγία της αγαπημένης φίλης του συλλόγου μας κας Νατάσσας Τζάνη-Μαστραχά, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο,αλλά η οικογένειά και οι φίλοι της σεβάστηκαν την τελευταία της επιθυμία που ήταν να γίνει δωρεά αντί στεφάνου στο σύλλογό μας.Ακόμα και στο κρεββάτι του πόνου,ο εξαιρετικός αυτός άνθρωπος,δεν ξέχασε ποτέ τους μικρούς μας φίλους.

Δείτε το σποτάκι μας

Ευχαριστούμε το Μιχάλη Μπούχλη και τη Βίκυ Αρβελάκη από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης,την Αγγελική Παναγιωτοπούλου από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και τον κο Πάνο Καφφέ για την πολύτιμη βοήθειά τους.