Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στο Δήμο Χανίων συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου μετά από επερώτηση που κατάθεσε ο κ. Σαρρής , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” Πρωτοβουλία Πολιτών :Πρώτα ο Άνθρωπος” .
Κατά την 3ωρη συζήτηση  αναπτύχθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος  από τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους , τα φιλοζωικά σωματεία και κατοίκους της περιοχής Μουρνιών- Νεροκούρου.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση  του Δήμου  καθώς και η πρώην δημοτική κτηνίατρος με εξαιρετικά τεκμηριωμένες και επιστημονικά θεμελιωμένες ομιλίες στήριξαν το αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες  διαμόρφωσης σε κτηνιατρείο του  χώρου που έχει επιλεγεί στην περιοχή Νεροκούρου .
Από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών τέθηκε επί τάπητος τόσο η ηθική διάσταση του θέματος ,οτι οι φόβοι και οι ιδεοληψίες   γυρω από τα ζώα , που δεν έχουν επιστημονική βάση , δεν μπορούν να οδηγούν σε αποκλεισμό και εξοστρακισμό των ζώων ,όσο και η ολιγωρία εκ μέρους της δημοτικής αρχής στο θέμα της δημιουργίας του κτηνιατρείου.
Ο Δήμαρχος κ. Βάμβουκας , που υπό το βάρος των πιέσεων, που είναι ηλίου φαεινότερο οτι δέχτηκε από ελάχιστους βέβαια για να μην γίνει στην Ξυλοκαμάρα το κτηνιατρείο , προς το τέλος δήλωσε και δεσμεύτηκε οτι θα προχωρήσουν οι εργασίες  στην συγκεκριμένη περιοχή.
Θέλουμε να πιστεύουμε οτι το πρόβλημα οδεύει στην λύση του και οτι σύντομα  στα Χανιά θα έχουμε ένα χώρο η ύπαρξη του οποίου θα συμβάλλει αρκετά στον περιορισμό του άθλιου φαινόμενου των αδέσποτων ζώων.
Τέλος χαιρετίζουμε την έναρξη λειτουργίας της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης και διαχείρισης αδεσποτων ζώων η οποία συνεδρίασε προχτές για πρώτη φορά  , όπως είχαμε ζητήσει, με θέματα που η υλοποίησή τους θα βοηθήσει αποφασιστικά στην μη δημιουργία νέων αδέσποτων .
Ευχαριστούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές παρατάξεις που μας στήριξαν στον δίκαιο αγώνα μας καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Μαράκη,ο οποίος εξαρχής υποστήριξε την παραμονή του ήδη επιλεγέντα χώρου και όχι την αλλαγή του.
Φως στο βάθος του τούνελ;
Το ελπίζουμε , για το συμφέρον της πόλης και των ζώων.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φ.Σ  Η Προστασία των Ζώων
Φ.Σ. Η Μικρή Κιβωτός του Νώε
Φ.Σ. Η Κιβωτός του Νώε