Tο πρωί αλλά και το απόγευμα του Σαββάτου,ζώα αδέσποτα και δεσποζόμενα δηλητηριάστηκαν στην Ιχθυόσκαλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κάτω Σούδας, έξω απ’τα ψαράδικα.

Συγκεκριμένα ένα σκυλί που περπατούσε με τον κηδεμόνα του απέναντι από το ψαράδικο βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα έντρομα μάτια του ανθρώπου του που δεν κατάφερε να το σώσει 8.30πμ το πρωί.

Στις 15.30 έβγαζε αφρούς και κείτονταν μισοπεθαμένος ο Οντι, το γνωστό λευκό Λαμπραντόρ της ιχθυόσκαλας.

Ο Οντι έφυγε για λίγο από το καΐκι που αράζει και λιάζεται και έκανε μια βόλτα μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού. Μετά από λίγο τον είδαν να σπαρταράει και να παλεύει για τη ζωή του. Ευτυχώς σώθηκε χάρη στις άμεσες ενέργειες του ανθρώπου του και άλλων φιλόζωων.

Το βράδυ που τον είδαμε ήταν ακόμη εξαντλημένος και αδύναμος να σηκωθεί.. Ένα ζώο 45 κιλών! Καταλαβαίνει κανείς πόσο ισχυρά δηλητήρια έχουν ρίξει αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους εκκαθάριση στην περιοχή!

Δεν ξέρουν ή μάλλον ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  ότι τα δηλητήρια αυτά είναι άκρως επικίνδυνα και για τους ανθρώπους και για τους αθλούμενους, μικρούς και μεγάλους στην περιοχή; Ή μήπως ο μόνος κίνδυνος είναι τα σκυλιά, δεσποζόμενα και αδέσποτα κι ειδικότερα ό, τι δεν έχει 2 πόδια;

Μετά το καρναβάλι και τη Σουδιανή φιέστα της Αποκριάς, άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες και να φαίνεται το αληθινό πρόσωπο των ανθρώπων…

Ο σύλλογος έχει ήδη ενημερώσει την Αστυνομία για τα θλιβερά αυτά συμβάντα  προκειμένου να λάβουν μέτρα εντοπισμού των δραστών. Ταυτόχρονα θα γίνει επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που εντοπίζει τις φόλες .