Σειρά επαφών με τις αρχές είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία μας για τα ζητήματα των ζώων.

Η φιλοζωική κοινότητα χαιρετίζει την απόφαση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των ζητημάτων των ζώων,από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών,αφού το πρώτο,απέτυχε να διαχειριστεί το σοβαρό και τεράστιο αυτό ζήτημα,ευελπιστώντας στο καλύτερο.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας,κα Μπομπολάκη και εκπρόσωποι αυτής,μαζί με την Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας κα Κορμικιάρη,συναντήθηκαν με το νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Πλιώτα και συζητήθηκαν η έκταση των κακοποιήσεων,η μη εφαρμογή του αυτόφωρου καθώς και η απουσία έρευνας από τις αστυνομικές αρχές σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων και κακοποιήσεων ζώων.

Κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις που θα συμπεριληφθούν σε νέα εγκύκλιο του Αρείου Πάγου,ενώ προτάθηκε να γίνονται από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές συνεχείς έλεγχοι στα δημοτικά κυνοκομεία,που στην πλειοψηφία τους αποτελούν χώρους εγκλεισμού και κακοποίησης ζώων.

Συνάντηση έγινε και με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κο Καραμαλάκη και το επιτελείο του,όπου επισημάνθηκε ότι παρόλο που τα αδικήματα κατά των ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα,στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα,οι αστυνομικοί απαιτούν αναφορές από πολίτες ή σωματεία και δε δρουν βάσει των αρμοδιοτήτων τους.Για το λόγο αυτό για πρώτη φορά στους στόχους της αντιεγκληματικής πολιτικής θα συμπεριληφθούν και τα θέματα κακοποίησης ζώων.

Αναμένεται νέα εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ,ο Υπουργός είδε θετικά το αίτημα για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις ειδεχθών κακοποιήσεων ζώων,ώστε να υπάρχει καταδίκη χωρίς αναστολή.

Τέλος υπήρξε δόκιμος διάλογος με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη αλλά και με τον Υπουργό Μεταφορών για τις μεταφορές ζώων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε τη συνέντευξη της κας Μπομπολάκη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης