Καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο δράστης της εγκατάλειψης κουταβιών στην περιοχή των Μουρνιών Χανίων. Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν το σύλλογό μας για το περιστατικό με συγκεκριμένα στοιχεία (αριθμό πινακίδας,περιγραφή αυτοκινήτου) και εμείς, ως οφείλαμε, το αναφέραμε αρμοδίως την αστυνομία, η οποία κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες.

Ο σύλλογος «η προστασία των ζώων» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, μέσα από την εκπαίδευση και τις ενημερωτικές δράσεις που προάγουν τον σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα, ενθαρρύνει όμως παράλληλα και κάθε έναν από εμάς να αναφέρουμε τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, καθώς πρόκειται για ποινικά αδικήματα σύμφωνα με το νόμο 4039/2012.

Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας απέναντι στα ζώα αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς να αναφέρουμε τα περιστατικά αυτά, για να αποδίδεται δικαιοσύνη και να παύσει πια στην χώρα μας αυτή η αίσθηση της «ατιμωρισίας» που μας οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Γιατί τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς….