Η πρώτη σκέψη όλων μας όταν χρειαζόμαστε άμεση παρέμβαση της αστυνομίας είναι ¨να καλέσουμε το 100″.

Έτσι και ο σύλλογός μας “Η προστασία των ζώων”,αλλά και πολλοί συμπολίτες μας,όταν πρόκειται για περιστατικά με ζώα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση της αστυνομίας καλούμε την Άμεση Δράση.

Επειδή όμως διαπιστώσαμε ότι οι αστυνομικοί που έσπευδαν στα σημεία δε διέθεταν τις συσκευές ηλεκτρονικής ταυτοποίησης,αποφασίσαμε να προβούμε στη δωρεά δύο σκάνερ που θα έχουν στα περιπολικά ώστε να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

Ταυτόχρονα,εκτυπώσαμε πολλά ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να τα μοιράζουν στους πολίτες αλλά και πλαστικοποιημένο το πρωτόκολλο ευζωίας και τα διοικητικά πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για τους παραβάτες,τα οποία επίσης υπάρχουν πλέον στα περιπολικά και στο τηλεφωνικό κέντρο ώστε να διαπιστώνεται άμεσα η παράβαση.

Τυχόν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν,λόγω άγνοιας της νομοθεσίας,έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υφίστανται πλέον και η ανταπόκρισή τους,όταν έχουμε χρειαστεί την επέμβασή τους, είναι άμεση.

Η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος οφείλεται στην αγαστή συνεργασία με το Διοικητή της Άμεσης Δράσης Χανίων κο Αντώνη Καβαλινάκη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!

“Καλέστε το 100” λοιπόν,όταν διαπιστώσετε ένα επείγον περιστατικό…

                           σύλλογος “Η Προστασία των ζώων”

 

Διαβάστε επίσης:

Δωρεά 5 σκάνερ στα ΑΤ του νομού Χανίων,για τον έλεγχο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς