Με επιτυχία διεξήχθη η  παγκρήτια Ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο. στα Χανιά με την συμμετοχή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με θέμα την  συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση των ζώων και  την ενδο-οικογενειακή βία .
Ένα θέμα που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό τόσο στο κοινό που παρευρέθηκε όσο και στις διάφορες αρχές του τόπου  και που αναπτύχθηκε εξαιρετικά από τους παρακάτω  εκλεκτούς ομιλητές της Ημερίδας .


Ελένη Ηλιοπούλου, Δημοσιογράφος  ,«Όταν το θύμα αναγκάζεται να μιλήσει για όσα υπέστη»

Ευστάθιος Θεοφανίδης ,Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ΜΔΕ Ποινικών κι Εγκληματολογικών Επιστημών, υπ. Διδάκτωρ Νομικής, Τακτικός Καθηγητής Σχολής Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ,  επόπτης του Τμήματος ΕΛ. ΑΣ  καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος Κρήτης , «Ποινική δίωξη και Προδικασία σε υποθέσειςενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων κατά το ισχύον νομοθετικό καθεστώς: η λειτουργική αρμοδιότητα και παρέμβαση του Εισαγγελέα» 

Ευάγγελος Δρίβας, Αστυνομικός –κλινικός ψυχολόγος ,«Η συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και την ενδοοικογενειακή/διαπροσωπική βία , αιτιοπαθογένεια & ψυχολογικό προφίλ». 

Νικόλαος Χρυσάκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου ,«Η κακοποίηση των ζώων και ο κύκλος της βίας. Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ελληνική Αστυνομία». 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ο Αατυνομικος Διευθυντής κ. Σ.Βαρδιάμπασης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γ. Δασκαλάκης ενώ παρευρέθη ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γ. Λυμπινάκης  , Διοικητες αστυνομικών τμημάτων απο την Κρήτη και  πλήθος αστυνομικών .
Την ημερίδα παρακολούθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης

οι Δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης και Αποκόρωνα Χ. Κουκιανάκης καθώς και Αντιδήμαρχοι των Δήμων αυτών

Ευχαρστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης SKY EXPRES, τα Ξενοδοχεία Σαμαριά και Κρήτη , το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 

δείτε τους σχετικούς συνδέσμους:

Νίκος Χρυσάκης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου

https://youtu.be/6-wYsjFQU9Q
Ευάγγελος Δρίβας Αστυνομικός ψυχολόγος

Κακοποίηση ζώων… προθάλαμος της ενδοοικογενειακής βίας!