Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κο Καραμαλάκη πραγματοποίησαν εχθές εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) καθώς η κατάσταση με τις εγκαταλείψεις ζώων και τις κακοποιήσεις είναι πλέον μη διαχειρίσιμη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και ο διοικητής των ΤΑΕ Kρήτης και αυτά που συμφωνήθηκαν ήταν τα εξής:

Έκδοση εσωτερικής εγκυκλίου  σε επίπεδο Κρήτης για την συνεργασία των αστυνομικών με τα φιλοζωικά σωματεία και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τη σήμανση,τον έλεγχο των γεννήσεων και τη μεγάλη ντροπή του νησιού,τα γνωστά -πλέον- βαρελόσκυλα .Ο δε  έλεγχος θα μπει στα καθημερινά καθήκοντα των αστυνομικών ενώ η αρμοδιότητα για τα βαρελόσκυλα θα ανατεθεί στον Διοικητή των ΤΑΕ  ο οποίος θα ασχοληθεί με την οργάνωση δράσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Από την Ομοσπονδία τονίστηκε ότι η αντικατάσταση μόνο του βαρελιού με πρόχειρες άλλες κατασκευές δεν σημαίνει ότι το ζώο ευζωεί,εφόσον δεν τηρούνται οι υπόλοιπες συνθήκες ευζωίας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στους ιδιοκτήτες κυρίως των ποιμενικών σκύλων,στους οποίους είναι επίσης υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί το σεμινάριο στους διοικητές όλων των ΑΤ σε όλο το νησί και αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα συνεργασίας με συγκεκριμένα τμήματα,το σεμινάριο να επεκταθεί σε όλους τους αστυνομικούς των τμημάτων αυτών.

Μετά τη συνάντηση δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και ακολούθησε εκπομπή στο τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ και στην εκπομπή “ΚΡΗΤΗ ΩΡΑ ΤΡΕΙΣ”